Bengi Başer’den kongre isyanı: Bugün bir arkadaşımızı koronadan kaybettik

Yayın tarihi: 24 Mart 2021 Çarşamba 5:19 pm - Güncelleme: 24 Mart 2021 Çarşamba 5:19 pm

AKP’nin 7. Olağan Kongresi’nde ortaya çıkan görüntüler, sağlık emekçilerini öfkelendirdi. Kardiyolog Prof. Dr. Bengi Başer bir hekim olarak hakkını helal etmediğini vurgulayarak “Biz doktoruz, bizim için canlar önemli.” dedi.

Ankara’da yapılan AKP 7. Olağan Kongresi Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Hınca hınç dolan salonda ortaya çıkan görüntüler isyan ettirdi. Begümhan Aydoğan’ın Gün Ortası programına konuk olan Kardiyolog Prof. Dr. Bengi Başer, ortaya çıkan görüntüleri yorumladı. Başer, görüntülerin kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “Dün dünya iyisi başarılı bir hekim arkadaşımızı Covid’den kaybettik. Bir yandan kayıpları görüyorum, bir yandan sırf üç günde altı bin kişilik vaka artışını görüyorum. Bir de bu davranış biçimini görüyorum, bu rahatlığı görüyorum. Ve böyle bir şeyin devlet eliyle yapılmış olduğunu görüyorum. Artık diyecek söz bulamıyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. Çok kırgınım. Bir hekim olarak hakkımızı birçoğumuz helal etmiyoruz. Bu son derece kötü bir örnektir.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Bengi Beşer, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz bu artan sayılarla gelecek hafta ikiye katlayacağız sayıları. Çünkü İngiliz varyantı böyle bir şey. Sayılar artacak, sağlıkçılar artmaya devam edecek. Ve el sallayarak, maskelerini takmamış kucak kucağa binlerce insan miting alanlarında olacak. Biz kırmızı alanlar için şöyle bir şey çıkartmadık mı kural olarak, açık alanda 300 kişiden fazla bir arada olmayacak. Bu nedir? Bu kabul edilemez.”