Belediyenin kapısı olmaz, o kapı tüm halkımıza açıktır

Yayın tarihi: 8 Mart 2024 Cuma 7:00 pm - Güncelleme: 8 Mart 2024 Cuma 7:00 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, Karabağlar’da vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu katılımı ile muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Muhtarlarla birlikte mahallelerin sorunlarının konuşulduğu buluşmada, hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hem de Karabağlar Belediyesi’nde muhtarlarla birlikte yürütülecek yönetim anlayışı paylaşıldı.

İSTİHDAMI ARTIRMAK İÇİN KENT DAYANIŞMASINI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Kahvaltı sonrasında CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sn. Cemil Tugay ve CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın ile birlikte Şehitler Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahallede coşkulu bir kalabalıkla karşılanan heyet, mahallenin sorunlarını dinledi. 1 Nisan’dan sonra yaşanan sorunların çözülmesi için çalışmalar yürüteceklerini belirten Kınay, imar ve emsal sorununa yönelik çalışmaları mevzuat ve ortak yönetim anlayışı ile çözeceklerini, işsizlik sorununa karşı istihdamı artırmak için sektörel işbirlikleri ve kent dayanışmasını güçlendireceklerini ifade etti. Heyetin ziyaretinin ardından vatandaşlar ve esnafla buluşan Başkan Adayı Kınay, seçim sonrası yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Programa Gülyaka Muhtarlığı ziyareti ardından Gülyaka Mahallesinde lokma dökme etkinliğine katılan Başkan Adayı Kınay, vatandaşlara lokma ikram etti.
Mahalle ziyaretlerinin ardından Esendere Seçim Ofisi’nde ilçe örgütü ve meclis üyesi adaylarıyla bir araya gelen Kınay, seçim sürecine ilişkin değerlendirmeleri paylaşıldı.

BENİM SÖYLEDİĞİM HER SÖZ TAAHHÜTTÜR

İlçe örgütüyle seçim koordinasyon toplantısının ardından Bahriye Üçok Mahallesi Muhtarı Ramazan Özcan’ı ziyaret eden Kınay, kentsel dönüşüm sorunu hakkında konuştu. Yerinde, hakça, adil, vatandaşların ekonomik durumu göz önünde bulundurularak yapılacak bir planlama ve model ile dönüşüm sürecinin yürütülmesi gerektiğini belirten Kınay, Karabağlar’da riskli alan ilan edilen bölge ile ilgili olarak 2012 yılından beri sürecinin mücadelesi içinde olduğunu ifade etti. CHP Belediyeleri tarafından gerçekleştirilen Ankara Dikmen Vadisi ile Uzundere’de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm sürecinin iyi birer örnek olduğunu belirten Kınay, Partimizin kentsel dönüşüme dair sözleri ve yapılan projeleri ortadadır. Bu noktada Benim söylediğim her söz taahhüttür” dedi. Yapılacak kentsel dönüşümün yalnızca betona dayalı olmaması gerektiğini ifade eden Kınay, ekonomik olarak vatandaşa uygun ve yeşil alanların, yolların, spor ve park alanları ile birlikte kent yaşamının dönüşümü ile planlanması gerektiğini söyledi.

Muhtarlık ziyaretinin ardından Vatan Mahallesi Fidan Kafe’de vatandaşlarla buluşan Kınay, seçimden sonra gerçekleştirilecek süreçler hakkında konuştu. CHP’nin emek, adalet, haklarımız çerçevesinde ülkeye dair söyledikleri ne varsa İzmir’de hayata geçirmek için bir politika yürüttüklerini belirten Kınay, sosyal belediyeciliği büyütmek zorunda olduklarının altını çizdi. Ülkeyi yönetenlerin yarattığı giderek artan işsizlik, yoksulluk, ekonomik krize karşı CHP’nin sosyal demokrat halktan yana belediye anlayışı ile vatandaşlarımızın yanında olacağını belirten Kınay, yoksullukla mücadelede, yardım paket göndermek çözüm olamadığını vurgulayarak yoksulluğu azaltmak için mücadele edeceklerini belirtti.

BELEDİYENİN KAPISI OLMAZ, TÜM HALKIMIZA AÇIKTIR

Karabağlar Belediyesi’nde bütün vatandaşlara eşit hizmet edileceği, herkese aynı şekilde yaklaşacaklarını ifade eden Başkan Adayı Kınay, “Herkesin derdini kendi derdim gibi gördüğüm mücadelemi bir belediye başkanı olarak sürdüreceğim. Ben belediyenin kapısı olduğuna inanmayanlardanım. Belediyenin kapısı olmaz. Tüm halkımıza açıktır” dedi.

BUNDAN SONRA YAPACAĞIM İŞLER, GEÇMİŞTE YÜRÜDÜĞÜM YOLLARIN GÖSTERGESİ

Sonrasında Bahriye Üçok Mahallesi’nde Yozgat Derneği kahve toplantısına katılan Kınay, en büyük gücün kullanılan oy olduğunu belirten Kınay, Karabağlar’ın tüm sorunlarını kendi sorunu olarak benimsediğini söyledi. Kentsel dönüşüm hakkında konuşan Kınay, “Bundan sonra yapacağım işler, geçmişte yürüdüğüm yolların göstergesi” dedi. Karabağlar’da 2012 yılında riskli alan ilan edilen bölgelere yönelik verilen mücadelede kendisinin de yer aldığını belirten Kınay, 1 Nisan’dan sonra bakanlıktan bu alanların riskli alan ilan edilme sebeplerinin belgelerini isteyeceklerini söyledi.

Kaynak: TELE1