Belediye başkanı etkinlikte striptiz yaptırınca Meksika ayağa kalktı

Yayın tarihi: 21 Haziran 2023 Çarşamba 3:19 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 3:19 pm

Meksika’da Huehuetan Belediye Başkanı Miguel Villalobos babalar günü için düzenlediği etkinlik ile büyük tepki çekti.

Meksika’nın güneyindeki Huehuetan kentinin belediye başkanı Miguel Villalobos düzenlediği babalar günü etkinliği ile gündem oldu. Bölgede yaşayan herkesin davetli olduğu ve babaların yanı sıra anne ve çocuklar da katıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde belediye başkanının etkinliğe striptizci çağırdığı ortaya çıktı.

Görüntülerde önce striptiz dans figürleri sergileyen kadınlar daha sonra etkinliğe katılan erkekleri de sahneye davet etti. Striptizcilerin babaları şova dahil etmesi büyük tepki çekti.

Melisa Aydınalp’ten şaşırtan performans, her gün 17:30’da Bağdat Caddesi’nde

Bu görüntüleri gören bazı kadınlar, çocuklarını da alarak etkinlik alanını terk etti. Ülkede yayın yapan gazetelerden El Universal, etkinliğe aslında kadınların ve çocukların davetli olmadığını yazdı. Facebook üzerinden paylaşılan davet metninde, “Yarın! Unutmayın, yarın sadece babalara özel bir etkinlik var. O gün yaklaşıyor” ifadelerinin yer aldığı belirtildi. Belediye Başkanı Miguel Villalobos gelen tepkiler üzerine henüz bir açıklama yapmadı.

Bölgedeki feminist dernek 50+1 Kolektif de striptizcilerin dansına tepki gösterdi. Sivil toplum kuruluşu, “Etkinlikte kadınların cinsel içerikli danslarından dolayı, belediyeyi kınıyoruz” açıklamasını yaptı.