Beckham belgeselinde “haber manşeti değiştirildi” iddiası

Yayın tarihi: 23 Ekim 2023 Pazartesi 1:06 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi 1:06 pm

Netflix’in David Beckham belgeselindeki bir görüntünün gerçeği çarpıtmak için değiştirildiği iddia edildi.

Bir döneme damga vuran İngiliz futbolcu David Beckham’ın Netflix’te yayınlanan belgeselinde dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı.

David Beckham’ın yaşadığı iddia edilen yasak aşk ile ilgili bir gazete haberini, yıldız oyuncuyu daha sempatik göstermek amacıyla değiştirildiği iddia edildi.

İngiltere’nin eski kaptanının kendi şirketi tarafından hazırlanan dört bölümlük belgesel dizide iki kez yer alan bir makale üzerinde oynandı. Belgeselde, Beckham çiftini daha sempatik göstermek için Mirror gazetesinin manşetinin değiştirildiği görüldü.

Beckham’ın Nisan 2004’te asistanı Rebecca Loos ile bir ilişki yaşadığına dair iddiaların ortaya çıkmasından bir gün sonra Mirror’da “Kız kardeşimin Becks ile ilişkisi vardı” başlıklı bir haber yayınlandı.

Haber şöyle başlıyordu: “Kardeşi, David Beckham ve asistanı Rebecca Loos’un bir ilişki yaşadığını iddia etti”

Ancak, Beckham dizisinde makalenin bir fotoğrafı yayınlandığında, başlığın ilk iki satırı kayboluyor ve geriye “Becks ile bir ilişki” kalıyor ve açılış cümlesi de değişerek, “İngiltere kaptanı iddiayı gülünç bularak reddetti” olarak kalıyor.

MEGHAN VE HARRY’NİN RÖPORTAJI BAŞTAN DÜZENLENMİŞTİ

The Mail on Sunday’de yayınlanan ifşaat Netflix’in bağımsızlığı konusunda soru işaretleri yarattı. Netflix’in Hollanda merkezli olması ve İngiliz denetleme kurumlarının yetki alanına girmediği için kınama cezası alması beklenmiyor.

2021 yılında ITV, Oprah Winfrey’in Sussex Dükü ve Düşesi ile yaptığı röportajın bir bölümünü, İngiliz basınında çift hakkında çıkan haberleri ırkçı olarak gösteren yanıltıcı başlıklar içerdiği için düzenlemek zorunda kalmıştı.

David Beckham’a dair Netflix belgeselinden öğrendiğimiz 5 şey!