BBP Lideri Destici’ye halkı kin ve düşmanlığa tahrikten suç duyurusu

Yayın tarihi: 15 Ocak 2024 Pazartesi 1:07 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi 1:07 pm

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Muhalefet partilerini, terörü desteklediğini iddia ederek hedef alan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici hakkında bir suç duyurusu da Demokrat Parti’den (DP) geldi. DP Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Destici hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medya hesabından logolarını paylaştığı muhalefet partilerini “terörün tüm unsurları” sözleriyle hedef almış, “Terörün başta siyasi uzantıları olmak üzere bütün unsurlarıyla mücadele edilmelidir” demişti.

Hilafet bayrağı açan Destici ittifak ortağı HÜDA PAR’ı unutup 25 partiyi terörist ilan etti

“HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK NİTELİĞİNDE”

Destici hakkında Adalet Partisi’nin suç duyurusunda bulunmasının ardından bir suç duyurusu da Demokrat Parti’den geldi. Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda Destici’nin halkı kin ve düşmanlığa tahrik niteliğindeki ifadeler nedeniyle ilgili kanun maddeleri çerçevesince cezalandırılması ve paylaşım yaptığı sitelerden ilgili yazıya erişimin engellenmesi ve yazının kaldırılması talebinde bulundu.

SOSYAL MEDYADAN SERT İFADELER

Erkin Delikanlı kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kutuplaştıran siyaset yancısı hakkında suç duyurumuzu gerçekleştirdim Demokrat Parti’ye dil uzatmak değil senin, ağa babalarının harcı değildir. Demokrat Parti, terörle mücadelenin de demokrasinin de son kalesidir. Eğer, Demokrat Parti’nin terör işbirlikçisi olduğunu ispat edemezse müfteridir, iftiracıdır.

Bu ülkenin kurucusu, demokrasinin doğuşunun yegane sebebi Demokrat Parti’nin tertemiz, milli duygularla yoğrulmuş, vatanının ve milletin bölünmez bütünlüğüne sonuna kadar bağlı, Anayasa’nın değiştirilemez maddelerine sonuna kadar sahip çıkan evlatlarının iki eli iki dünyada Mustafa Destici’nin yakasında olacaktır.

Demokrat Partililer, içinde zerre Allah korkusu olmadan iftira atan, kul hakkına giren Mustafa Destici’den iki dünyada hesap soracaktır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TELE1