BBC sunucusunu canlı yayında şaşkına çeviren telefon

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2021 Pazartesi 9:05 am - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 9:40 am

BBC’ye konuşan Taliban Sözcüsü Suhail Şahin, başkenti barışçıl bir şekilde almak istediklerini ve silahlı Taliban gruplarına kentin girişinde beklemeleri talimatı verildiğini söyledi. Şahin,  “Tüm Afganların yer alabileceği katılımcı bir İslami hükümet kuracağız” dedi.

Dünya Afganistan’da yaşanan son gelişmeleri konuşuyor. Taliban’ın 10 gün içinde tüm ülkeyi ele geçirmesinin şaşkınlığı sürerken, Taliban cephesinden peş peşe açıklamalar geliyor.

Dünya nezdindeki imajını düzeltmek adına bir dizi adım atan Taliban dün oldukça ilginç bir olay ile gündeme geldi. BBC’nin ünlü sunucusu Yalda Hakim, Afganistan’daki son gelişmeleri izleyicilere aktardığı sırada Suhail Shaheen tarafından arandı. Kişisel telefonuna gelen bu arama sonrası kısa süre bir şaşkınlık yaşayan Hakim sözcüyü yayına bağladı.

‘Biz bu milletin ve bu ülkenin hizmetkarıyız’ diyen Shaheen, Taliban’ın kimseden intikam almayacağı sözünü bir kez daha yineledi. Afganistan’ın Şeriat yasalarına döneceğini doğrulayan sözcü, ‘Elbette İslami bir hükümet istiyoruz’ dedi. Afganistan doğumlu olan Hakim, 1986’da ülkedeki karışıklık yüzünden ailesi ile birlikte Avustralya’ya göç etmişti. Sözcü, Afganlara yönelik “intikam olmayacağını”, mülkiyetin güvence altında olacağını iddia etti.

Korkunç görüntüler! Kabil Havalimanı’nda can pazarı

ABD Büyükelçiliği: Kabil havalimanı ateş altında