Bazı elçilikler kapandı, ‘suikast’ uyarısı yapıldı ve nihayet Soylu’dan açıklama geldi

Yayın tarihi: 2 Şubat 2023 Perşembe 11:04 am - Güncelleme: 2 Şubat 2023 Perşembe 3:03 pm

İsveç ve Danimarka’da peş peşe yapılan Kuran yakma  provokasyonlarının ardından Almanya, Hollanda, Fransa, İngiltere, İsviçre ve İtalya İstanbul’daki temsilciliklerini “güvenlik” bahanesiyle kapattı. Provokasyonun ardından birçok ülke Türkiye’deki vatandaşlarını olası bir terör saldırısına karşı uyardı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan konuya ilişkin beklenen açıklama geldi.

Stokholm’da 21 ocak tarihinde aşırı sağcı Rasmus Pauldan’ın kuran yakması Türkiye’de infial yarattı. İsveç’in ardından 27 Ocak’ta Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da kuran yakan provokatör daha sonra Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı.

Provokasyonun ardından ABD, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, İngiltere, İsveç ve Kanada, Türkiye’de yaşayan ve Türkiye’ye seyahat planı yapan vatandaşları için acil kodlu “terör saldırısı” uyarısında bulundu.

Saldırıların ardından Türkiye’den tepkiler çığ gibi büyürken, Hollanda, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya İstanbul’daki temsilciliklerini kapattı.

PİERRE LOTİ DE KAPATILDI

Büyükelçiliklere liseler de dahil oldu. Pierre Loti Fransız Lisesi güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

İsveç’te provokasyon yapan Paludan’ın sicili kabarık çıktı! “Dengesiz manyak bir tip”

ERMENİ VAKIFLARINDAN IŞİD UYARISI

Ermeni Vakıflar Birliği (ERVAP) ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu, Ermeni derneklerinin başkanlarının olduğu bir gruba mesaj attı.

Şirinoğlu’nun mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Moralinizi bozmak istemem fakat aldığım duyumları size iletmek zorundayım. Askeri eğitim almış üç IŞİD millitanı ülkeye giriş yapmış. Amaçları Ruhani ve sivil liderlere ses getirecek suikast girişimi. Bu nedenle toplu kültürel gösterilere okullara dikkat etmemiz lazım. İmkan dahilinde tedbirimizi alalım. Cemaatleri ilgilendiren etkinliklere 2-3 aya kadar ara vermemizde fayda var. Bu nedenle 6 Şubat’taki toplantımızı iptal ediyorum. Bu zaman zarfında tüm dernek faaliyetlerini de kişiler yakalanana kadar yapmamanızı tavsiye ederim”

İngiltere ve Hollanda’nın ardından Almanya’da İstanbul’daki Başkonsolosluğu’nu kapattı!

SOYLU’DAN AÇIKLAMA

Kamuoyunda endişlere neden olan gelişmelerinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan beklenen açıklama nihayet geldi. Soylu, “Üç ülkenin konsolosluğunu kapatma kararı 60 milyon turist hedefi koyduğumuz günde, Türkiye’de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır.” dedi.