Bayraktar muhalif medyaya savaş açtı! BirGün’ün ardından TELE1’e de 2 milyonluk dava

Yayın tarihi: 29 Aralık 2023 Cuma 3:01 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2023 Cuma 3:15 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ve sahibi olduğu Baykar Makine TELE1‘e 2 milyon liralık tazminat davası açtı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ve sahibi olduğu Baykar Makine, İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi Hakimliği’ne verdiği dilekçesinde, gerçeğe aykırı haber ile kişilik haklarının zedelendiği gerekçesiyle, TELE1’e 17 Eylül 2023 tarihinde TELE1 Haftasonu Ana Haber programında yayınlanan haber nedeniyle 2 milyon liralık dava açtı. Söz konusu haberde hazineden alınıp endüstri bölgesi ilan edilen bölgeler hakkında bilgi veriliyordu.

TELE1 tarafından yapılan haberde, “Balıkesir Özel Endüstri Bölgesi; partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın arkadaşı Nuri Albayrak ve ailesinin sahibi olduğu Albayrak Turizm Şirketi tarafından işletiliyor. İstanbul Özel Endüstri Bölgesi; partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktarla ailesinin sahibi olduğu Bayraktar Makine Şirketi’ne 49,7 hektar ek alan tahsis edildi. Zonguldak’taki Filyos Endüstri Bölgesi; partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı Fuat Tosyalı’nın sahip olduğu Tosyalı Holding’in yönetiminde. Konya Özel Endustri Bölgesi; Albayrak ailesinin sahibi olduğu TÜMOSAN Motor ve Traktör şirketi tarafından kuruldu.” ifadelerine yer verildi.

RTÜK rezaleti! TELE1 başta olmak üzere muhalif kanallara ceza yağdırdı

KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİ DE YER ALIYORDU

Baykar Makine’nin ve Selçuk Bayraktar’ın şikayetçi oldukları haberde eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri de yer alıyordu. Kılıçdaroğlu’nun söz konusu haberdeki ifadeleri şöyle:

“Milyarları götürenler büyüdü. Bir değil, üç değil, beş maaş alanlar büyüdü. Onlar büyüdükçe, milyonlar fakirleşti. Beşli çete nerede milyarları götürdüler milyarları.”

BAYKAR VE BAYRAKTAR’IN GÖNDERDİĞİ DİLEKÇEDE TELE1 DOĞRULANIYOR

Baykar ve Selçuk Bayraktar tarafından İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dilekçede endüstri bölgesi ilan edilen bölgelere de yer verildi. Bayraktar’ın kendi gönderdiği dilekçede endüstri bölgesi ilan edilen alanlarda, TELE1’in adını geçirdiği Kalyon, Albayrak ve Tosyalı Holding gibi şirketlerin de yer aldığı görüldü.

TELE1’in haberinde sözü geçen İstanbul Özel Endüstri bölgesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sitesinde bulunan haritada Baykar Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. İstanbul Özel Endüstri Bölgesi  olarak geçiyor.

BİRGÜN’E DE DAVA AÇILDI

Bayraktar, İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi Hakimliği’ne verdiği dilekçesinde, 17 Eylül 2023 tarihinde yayımlanan “Yandaşlar ne isterse veriyorlar” başlıklı haber nedeniyle BirGün gazetesine ve gazetenin muhabiri İsmail Arı’ya 2 milyon TL’lik tazminat davası açmıştı..

Kaynak: TELE1