Batan geminin eski personelinden şoke eden iddia!

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 10:18 am - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 10:18 am

Marmara Denizi’nde batan, ‘Batuhan A’ isimli geminin eski personeli ilginç iddialarda bulundu. Kaptanının bile gemisinin batma tehlikesinden bahsettiğini söyleyen eski personel, “Geminin patlayan yerlerini her hafta kaynak birleştiriyorduk” dedi.

Marmara’da 6 mürettebatıyla batan gemideki işinden kazadan 2 gün önce ayrılan Doğuşcan Yaylak göz göre göre gelen faciayı anlattı. ‘Batuhan A’ isimli geminin eski personeli, kaptanının bile gemisinin batma tehlikesinden bahsettiğini söyleyerek, “Bu gemi hurdaya çıkarılmalıydı” dedi. Marmara Denizi’nde 6 mürettebatıyla birlikte batan kargo gemisi ile ilgili yeni bilgilere Sabah’tan Ceyhan Torlak ulaştı. Elektrikçi ve yağcı 23 yaşındaki Doğuşcan Yaylak, konuya ilişkin şöyle konuştu:

Aşçı Zeynep’in cesedinin kaptan köşkünde bulunmasının ve geminin batış nedeni belli oldu

‘İŞTEN AYRILMASAYDIM HAYATTA OLMAYABİLİRDİM’

“Geminin patlayan yerlerini her hafta kaynak birleştiriyorduk. Ben tehlikenin farkına vardım ve gemiden 2 gün önce ayrıldım. İşten ayrılmasaydım ben de hayatta olmayabilirdim. Aşçı Zeynep Kılınç ve kaptan Hasan Mehmet Uyanık kalmam için ısrar ettiler. “Bu sefere de katıl, daha sonra ayrılırsın” dediler. Ancak kabul etmedim.”

‘HER HAFTA KAYNAK YAPIYORDUK’

“Gemiden ayrıldıktan sonra İzmir’e geldim. Yol yorgunu olduğum için uyudum. Uyandığımda geminin battığını televizyondan gördüm. Çok üzüldüm.

Geminin patlayan yerlerini her hafta kaynak yapıyorduk. Kendi aramızda bu gemi yakında batar diyorduk. Sürekli tamir ediyorduk. O geminin sefere çıkmaması gerekiyordu.”

NE OLMUŞTU?

Balıkesir’in Marmara Adası’ndan 14 Şubat saat 20.30’da Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı’na gitmek üzere 6 kişilik mürettebat ve bin 250 ton mermer tozu yüküyle hareket eden 69 metre uzunluktaki “Batuhan A” adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat’ta saat 06.20’de Karacabey ilçesi açıklarında kıyıdan 4 mil açıkta batmıştı. Görüntüleme cihazlarıyla yapılan çalışmalarda geminin enkazının 51 metre derinlikte denizin tabanına oturduğu belirlenmişti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 17 Şubatta gerçekleştirdiği 2 dalışta, gemide aşçı olarak çalışan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’ın cansız bedeni, dalgıçlar tarafından çıkarılmıştı.

 

Kaynak: TELE1