Başsavcılık: Muhsin Yazıcıoğlu’nun koruma polisinin ölümünde suç unsuruna rastlanmadı

Yayın tarihi: 7 Ekim 2022 Cuma 2:52 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2022 Cuma 3:39 pm

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun koruma polisi Erol Yıldız’ın “kendi arabasının altında kalarak” gerçekleşen ölümünde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı öne sürerek dosyayı kapattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun koruma polisi Erol Yıldız’ın “kendi arabasının altında kalarak” gerçekleştiği öne sürülen ölümü hakkında yürütülen soruşturmada kararını açıkladı. Başsavcılık, Erol Yıldız’ın vefatında herhangi bir suç unsuru bulunamadığını ve “kazara” gerçekleştiğini öne sürerek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

“KOVUŞTURMAYA YER YOK”

AA’nın haberine göre; tanık beyanı, bilirkişi ve Adli Tıp Kurumu raporları doğrultusunda, Yıldız’ın ölümüyle sonuçlanan kazanın şüpheli olduğuna dair herhangi bir belge, bilgi ve delilin bulunmadığı belirtilen kararda, “Tanıkların, şüpheli bir durum görmediklerini belirttikleri, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı ve olayın kazaen meydana geldiği, bu haliyle kovuşturma yapma olanağı bulunmadığı anlaşılmakla olay hakkında kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir” denildi.

Muhsin Yazıcıoğlu dosyasındaki bazı belgeler imha edilmiş

Buna göre, Erol Yıldız’ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyası kapandı.

TANIK OLARAK DİNLENECEKTİ

Yıldız, 16 Mayıs’ta otomobili çalışmayınca, otomobilini iterek çalıştırmak istemiş, bu sırada geri gelen aracın altında kalmıştı. Erol Yıldız, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü hakkındaki davada 23 Mayıs tarihinde tanık olarak dinlenecekti.

Tanık olarak dinlenecekti! Muhsin Yazıcıoğlu’nun koruması otomobilinin altında kalarak yaşamını yitirdi

AKŞENER “ŞEHİT” DEMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erol Yıldız’ın vefatının ardından paylaştığı taziye mesajında Yıldız hakkında “şehit” ifadesini kullanmıştı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Meral Akşener, “Ankara’da şehit düşen kahraman polis memurumuz Erol Yıldız’a Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” demişti.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğluyla görüşen Kılıçdaroğlu ‘söz’ verdi!

Meral Akşener: Şehit düşen Erol Yıldız’a Allah’tan rahmet diliyorum