Başka zaman ve zeminlerde bunlar söylenmişti Fatmanur Hanım

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 11:13 am - Güncelleme: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 11:18 am

Boğaz’daki kaçak yapılarıyla gündeme gelen AKP’li Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun Pınar Gültekin Cinayeti ile ilgili, “ne olur siyasi mesaj vermeyelim” dedi. Altun’un bu paylaşımı akıllara AKP’li yöneticiler tarafından kadınlar için söylenenleri getirdi.

 

Muğla’da 5 gündür haber alınamayan Pınar Gültekin ormanlık alanda ölü olarak bulunmuştu. AKP’li Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,”Pınar Gültekin cinayeti için başsağlığı diledikten ve suçu, suçluyu kınadıktan sonra ne olur sosyal-siyasi mesaj vermeyelim. Başka zamanda ve zeminde yapalım bunu. Bizi bu kadar üzen olayın aileye yaşattıklarını, anne-babayı düşünelim. Kelebek kanadına dokunur gibi nazik olalım” ifadelerini kullandı. Altun’un bu paylaşımı tepki çekerken akıllara AKP’li yöneticilerin kadınlar hakkında sarf ettiği ayrımcı sözleri getirdi.

AKP’li yöneticilerin kadınlar hakkında söylediği sözlerden bazıları şöyle:

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan:  Anneliği reddeden evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun, özgürlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır, eksiktir, yarımdır.

Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: Annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almamalıdır.

Bülent Arınç: Hanımefendi sus. Bir kadın olarak sus!

Bülent Arınç: Kadınsa herkesin içinde kahkaha atmayacak