Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç: Merdan Yanardağ anayasal hakkını kullandı

Yayın tarihi: 26 Haziran 2023 Pazartesi 5:30 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 5:31 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına tepki gösteren Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Merdan Yanardağ’ın sözlerinin anayasal haklarını kullanmak olduğunu söyledi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın trollerin kurgu videosuyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınmasına yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

TELE1 canlı yayınına bağlanan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına neden olan sözlerinin anayasal güvence altında olan ifade özgürlüğünü kullanmak anlamına geldiğini söyledi.

Pınar Türenç şu şekilde konuştu:

“Türkiye’de beklenen bazı olaylar var. Sürpriz olmuyor maalesef. Tabii biz bu tür olaylardan bıkmadık mı bıktık. Seçimlere giden süreçte bir takım bu baskıların artmasından. Seçimler bitiyor hala bu toplum gergin vaziyette ve yeniden bir seçim arefesindenyiz 6-7 ay içerisinde. Hatta daha öncesinde seçim atmosferi tüm Türkiye’yi saracak. Merdan’ın nasıl bir gazeteci olduğunu hepimiz biliyoruz. Merdan, sözünün eri bir insandır. Merdan herşeyin doğrusunu yapmaya çalışır. Söylediği sözün arkasındadır. Bu olayda da şunu görüyoruz: Ensarioğlu’nun sözlerinden yola çıkıp bir program var. Bir soruya cevap veriyor. Bu tamamen ama tamamen fikir özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne yani anayasal hakların koruması altında bir hakın kullanılması. Bunda tabii ki terörle bağdaştırmak o kadar gereksiz ki. Merdan terörü övmeyi bırakın PKK’nın ve terör elebaşısının ne olduğunu gayet iyi programlarında defalarca anlatmış bir gazetecidir.”

Merdan Yanardağ gözaltına alındı