Basın-İş’ten KRT ve Bianet’te işten çıkarmalara tepki

Yayın tarihi: 23 Mart 2024 Cumartesi 3:40 pm - Güncelleme: 23 Mart 2024 Cumartesi 3:40 pm

Haber: Özlem Aktürk

Basın İş sendikası, KRT ve Bianet’te yaşanan işten çıkarmalara, “KRT ve Bianet’in ortaklaştığı yer gazeteciliğin değersizleştirilmesi ve patronun kar hesabıdır” diyerek tepki gösterdi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Basın Yayın ve Matbaa Çalışanları Sendikası(Basın-İş), KRT ve Bianet’te yapılan işten çıkarmalara karşı yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada, KRT’de son dönemde yayın politikasında yapılan değişikliğe vurgu yapılırken, “KRT ve Bianet’in ortaklaştığı yer gazeteciliğin değersizleştirilmesi ve patronun kar hesabıdır” denildi.

Basın-İş’in sosyal medya hesabından paylaşılan “Gazetecilerin kaderi de geleceği de patronların iki dudağı arasında değildir!” başlıklı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sendika üyemiz Onur Dalar ve Sultan Eylem Keleş, muhasebe tarafından telefonla aranarak KRT TV’deki işlerinden kovuldu. Kanalın yayın politikasında yaşanan belirgin değişimden sonra muhalif kimlikleri ile bilinen arkadaşlarımıza yönelik bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımızın yanındayız ve süreci takip ediyoruz.

Öte yandan Bianet’te de biri üyemiz Ferid Demirel olmak üzere 3 arkadaşımız küçülme bahanesi ile işinden edildi.

Sansüre, gözaltılara ve baskıya rağmen bu mesleği icra ederken karşılaştığımız bu uygulamam çok yakından tanıdığımız, bildiğimiz bir uygulama. KRT ve Bianet’in ortaklaştığı yer gazeteciliğin değersizleştirilmesi ve patronun kar hesabıdır. Biz bu salladırılar kimden gelirse gelsin gazeteciliği ve gazetecileri korumaya devam edeceğiz.”

Bianet üç gazeteciyi işten çıkardı

Basın İş sendikası, KRT ve Bianet’te yaşanan işten çıkarmalara, “KRT ve Bianet’in ortaklaştığı yer gazeteciliğin değersizleştirilmesi ve patronun kar hesabıdır” diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ