Bianet üç gazeteciyi işten çıkardı

Yayın tarihi: 20 Mart 2024 Çarşamba 4:21 pm - Güncelleme: 20 Mart 2024 Çarşamba 4:21 pm

Bianet ekonomik nedenleri gerekçe göstererek Kürtçe Editörü Ferid Demirel, Sosyal Medya Editörü Dilek Sarıgül ve İngilizce Editörü Pınar Erol’u işten çıkardı.

Bianet küçülme gerekçesiyle Kürtçe Editörü Ferid Demirel, Sosyal Medya Editörü Dilek Sarıgül ve İngilizce Editörü Pınar Erol’u işten çıkardı. İşten çıkarılan Ferid Demirel ve Dilek Sarıgül X sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla işten çıkarıldıklarını duyurdu.

Dilek Sarıgül işten çıkarılmasına şu ifadelerle tepki gösterdi: “Aylardır yaşattıkları mobbing, dayattıkları stres, iş konusunda insanların yalnız bırakılması, başarılı işlerin görülmediği, en ufak kusurlarınsa verdiğiniz emek hiçe sayılarak gözünüze sokulması berbatlıkla dolu ve yönetilemeyen bir kurum Bianet.”

2017’den beri Bianet’te Kürtçe Editörlüğü yapan Ferid Demirel, “Nedenini nasılını konuşacağımız günler gelecek!” diyerek sosyal medya hesabında paylaşım yaptı.

‘KÜÇÜLME ADI ALTINDA MOBBİNG’

1 yıldır Bianet’te sosyal medya editörlüğü yapan Dilek Sarıgül ise “Küçülme adı altında mobbing” yapıldığını ifade edip şu paylaşımlarda bulundu:

“Çıkarılan kişilerden biri de benim. Yöneticimle kısa bir zaman önce kendi pozisyonum hakkında böyle bir durum olup olmadığını konuşmamıza ve “hayır, siz iki kişi devam edeceksiniz” demesine rağmen bugün 1 yılım dolmak üzereyken, doğum iznindeki arkadaşımın işe dönmesinin hemen akabinde çıkarıldığımı öğrendim. Küçülme adı altında aylardır yaşattıkları mobbing, dayattıkları stres, iş konusunda insanların yalnız bırakılması, başarılı işlerin görülmediği, en ufak kusurlarınsa verdiğiniz emek hiçe sayılarak gözünüze sokulması gibi gibi bir sürü berbatlıkla dolu ve yönetilemeyen bir kurum bianet. İş yapan, emek veren işçiler değil de yıllardır kurumun tepesinde taht kuran, yetkin olmayan, işten anlamayan kişiler dönüp bi kendine baksaydı da “ekonomik gerekçe” gibi bir bahanenin altına sığınmasaydınız.”

Kaynak: TELE1