Bartın maden faciası! Yaralı madencilerden biri taburcu oldu

Yayın tarihi: 2 Kasım 2022 Çarşamba 10:46 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2022 Çarşamba 10:46 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın maden faciasında yaralı kurtulan madenciler hakkında son bilgileri paylaştı. Koca, bir madencinin taburu olduğunu belirterek, “Yanık hastalarımızdan biri ise yoğun bakımdan normal servise çıktı. Diğer hastalarımızın durumu stabil” dedi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde 14 Ekim’de Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı maden ocağında grizu ve kömür tozu patlaması meydana geldi. Faciada 41 madenci hayatını kaybederken 11 kişi de yaralandı. Yaralı madencilerden 5’i Bartın’da tedavi gördükten sonra taburcu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından  İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi gören 6 madencinin durumu hakkında açıklamada bulundu. Koca şunları dile getirdi:

“Bartın’daki maden ocağı kazasında yaralanıp, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinde karbonmonoksit zehirlenmesi sebebiyle tedavi edilen hastamız bugün taburcu oldu. Yanık hastalarımızdan biri ise yoğun bakımdan normal servise çıktı. Diğer hastalarımızın durumu stabil.”

 

İşte ön rapor! İhmaller tek tek sıralandı 41 madenci göz göre göre ölüme gönderilmiş