Bartın Belediyesi’nde 1 buçuk milyonluk fatura yolsuzluğu

Yayın tarihi: 24 Haziran 2020 Çarşamba 10:33 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2020 Çarşamba 10:34 pm

Bartın Belediyesi muhasebe bölümünde çalışan ve elektrik ödemelerinde bazı faturalar üzerinde oynama yaparak kamu malını zarara uğratmak ve evrakta sahtecilik yapmak suçlarından yakalanarak gözaltına alınan Bahattin Yuvarlaktaş tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Belediyedeki fatura yolsuzluğunun 1 buçuk milyona yakın olduğu iddia ediliyor. Zanlı Bahattin Yuvarlaktaş dün yakalanarak gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından Bartın Adliyesi’ne çıkartılmış, nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Cumhuriyet Savcısı’nın bir üst mahkemeye itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Bahattin Yuvarlaktaş tutuklanarak Bartın Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Konuyla ilgili Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın geçtiğimiz Cuma günü Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulunmuştu. Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Olay Belediyemiz Muhasebe Müdürlüğümüzde gerçekleşti. Muhasebe Müdürlüğümüzden gelen bilgiler ve resmi kaynaklardan aldığımız bir bilgiler doğrultusunda resmi olarak Başsavcılıkla görüştük. Hemen bunun bilgi ve belgelerini hazırladık ve başvurusunu yaptık. Tabi bir araştırma süreci olacak. Bana birkaç evrakla ile ilgili bilgi geldi. Bu bilgi geldikten sonra hemen gereğini yaptık. Başsavcılığa bildirdik. Anında şüpheli kişinin iş akdini feshettik. Bizzat benim imzamla bilgiler ve belgelerle Cumhuriyet başsavcılığına sevkini yaptık. Bundan sonra iş adli makamlardadır. Bilirkişiler gelecek, bakacaktır açıklamasında bulunmuştu.”