Barış Terkoğlu’nun avukatından ilk açıklama: Dava 9 Eylül’de bitebilir

Yayın tarihi: 24 Haziran 2020 Çarşamba 10:53 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2020 Çarşamba 10:55 pm

Libya’da şehit olan MİT personelinin cenazesini haberleştirdikleri gerekçesiyle yargılanan Barış Terkoğlu, Aydın Keser ve Ferhat Çelik tahliye edildi. Mahkeme, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in tutukluluk halinin devamına hükmedildi. Barış Terkoğlu’nun avukatı Serkan Günel tahliye sonrası TELE1’e yaptığı ilk açıklamada, davanın 9 Eylül’de bitebileceğini söyledi.

TELE1’de Evren Özalkuş’un sunduğu Türkiye’nin Geleceği programına bağlanarak duruşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Niyetname ile üç gazeteciye tekrar Silivri esareti

Avukat Günel, savcılığın tüm tutuklulukların devamını talep ederken dosyayı celse arasında istediğini ve bu dosya üzerinden mütalaayı yazacağını söylediği bilgisini pylaştı. Bunun iyi bir gelişme olduğunu söyleyen Günel, “Bu karar, bu anlamsız davanın daha fazla adliyeyi meşgul etmeyeceğini gösteriyor. Kararla beraber, 9 Eylül öncesinde mütalaa ile karşılaşmış olacağız” dedi.

Mahkeme heyetinin, “Tüm avukatlar ve sanıklar esas hakkındaki mütalaya karşı savunmalarını gerçekleştirirse davayı bitireceğini söylediğini aktaran avukat Günel, “Umarım 9 Eylül son bir tarih olur ve bu anlamsız dava beraatle son bulur” şeklinde konuştu.

Merdan Yanardağ: Asıl yargılamayı gazeteciler yaptı herkes sustu