Merdan Yanardağ: Asıl yargılamayı gazeteciler yaptı herkes sustu

Yayın tarihi: 24 Haziran 2020 Çarşamba 8:00 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2020 Çarşamba 8:22 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ İstanbul Adliyesinde gazetecilerin yargılandığı davayı takip etti. Yanardağ yaptığı açıklamada, “Asıl yargılamayı gazeteciler yaptı herkes sustu” dedi.

Libya’da yaşamını yitiren MİT mensuplarına ilişkin haberleri nedeniyle 109 gündür tutuklu bulunan gazeteciler Murat Ağırel, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in yargılandığı davayı davayı takip eden TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın açıklamaları şöyle:

Artık hakim karşısındalar… Bu iddianame değil, niyetnamedir

Gazetecilerin yaptıkları savunmayla mahkemeyi yargıladıklarını belirten Yanardağ, “Asıl savunmayı gazeteciler yaptı. Gazeteci arkadaşlarımız iktidarı yargılayan bir tutum içindeydi” dedi.

AKP iktidarının 15 Temmuz darbesine kalkışanların bir kısmıyla uzlaştıklarının altını çizen Yanardağ, “15 Temmuz darbesine kalkışanlar başarıya ulaşsaydı bugün yapacaklarını AKP yapıyor. Bu mahkemenin de ortaya koyduğu şey çok açık, ortada fiil yok, ortada suç yok, suç üretmeye çalışıyorlar. Bu davanın arkasındaki siyasi irade bu mahkemeden mahkumiyet çıksa bile güç kaybedecek” ifadelerini kullandı.

“MUHALEFET GAZETESİNDE YAYINLADIĞIMIZ İÇİN Mİ SUÇ?”

Yazılan iddianamenin yalnızca hukuk fakültelerinde okutulacak bir metin olduğunu söyleyen Yanardağ “Yeni Yaşam gazetesinden gazeteciler önemli bir şey söyledi, ‘Haber yapmak için size mi soracağız, her yerde olan bir bilgiyi bir muhalefet gazetesinde yayınladığımız için mi suç?’ diye sordular.

Murat Ağırel’in savunmasıyla ilgili de konuşan Yanardağ, “Ağırel, son derece soylu davrandı. Burada soylu gazetecilerle soysuzlaşanların farkını da göreceğiz” ifadelerini kullandı. ,

Yanardağ, Ağırel’in, “Libya’da Suriye’de macera arıyorlar burada vatan evlatları hayatını kaybediyor bunu haber yapanları yargılıyorlar” dediğini aktardı.