Barış Terkoğlu ‘Yanardağ Kumpası’nda bakanlığı eleştirdi! “Sorun yasayı yapan zihniyette”

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe 9:11 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2023 Perşembe 9:11 pm

TELE1 ekranlarında yayımlanan “4 Soru 4 Yanıt“a konuk olan gazeteci Barış Terkoğlu, infaz yasasına atıfta bulunarak, “Sorun bu yasayı yapan zihniyette. Kanun, devlet makbul suç diye bir şey tarif edemez. Ya suç vardır, ya yoktur. İşte bu tablonun sonucunda Merdan Yanardağ içeride ama çeteler dışarı çıkarıyor” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “4 Soru 4 Yanıt” programında AKP’li Galip Ensarioğlu’nun sözlerini değerlendirirken yeni bir çözüm süreci hazırlığına dikkat çekmiş ancak sözleri cımbızlanarak yapılan montaj video ile bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmuştu. Yanardağ başlatılan linç kampanyasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı.

29 gündür Silivri Cezaevi’nde bulunan Yanardağ’ın hukuksuz bir şekilde tutuklanmasına birçok aydından ve gazeteciden tepki geldi. Yanardağ’a ve TELE1’e kurulan kumpasa tepki gösteren gazetecilerden biri de Barış Terkoğlu oldu.

Zafer Arapkirli’den TELE1’e destek!

“YASA BAZI SUÇLARI DIŞINDA BIRAKIYOR”

Terkoğlu TELE1’de yayınlanan “4 Soru 4 Yanıt”ın konuğu oldu. Son çıkan infaz yasasını anımsatan Terkoğlu, “Adalet Bakanlığı’nın bir ülkeye adalet getiren yasayı bu kadar adaletsiz yapmaya hakkı yok” dedi. Türk siyasi tarihinde bugüne kadar çeşitli sebeplerle genel afların da çıkartıldığını ancak bu durumlarda herkese eşit muamele edildiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bir yasa getirdiler. Yasa bazı suçları dışında bırakıyor. Ya kardeşim, Merdan ağabeyi de buradan aldıkları için söylüyorum, bir insanın terör bağlantılı suçlamalara maruz kalması, Merdan Yanardağ’ın hiçbir zaman terörle ilişkisi olmadı ama bu suçlamalara maruz kalması çünkü ben de kaldım. 19 ay terör örgütü üyeliğinden içeride kaldım, beraat ettim sonra. Ama bunu Fethullahçı çete yaptı. Emniyet Müdürünü de bundan yargıladı, Genel Kurmay Başkanı’nı da terörist diye yargıladı. Bundan suçlanması; hırsızlıktan, kadına karşı cinayetten, çocuğa karşı tecavüzden suçlanmasından, bilmem neyden suçlanmasından daha kötü bir şey olduğunu nereden çıkarıyorsunuz ya? Bu suçlar affedilebilir, cezaevlerinden çıkabilir, bu suçlardan cezaevlerinden çıkanlar genel başkanlar makamında ağırlanıp elleri sıkılabilir. Nasıl oluyor ya bu?”

Terkoğlu daha sonra suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle 8 yıldır cezaevinde bulunan Sedat Şahin’in tahliye olduktan iki gün sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etmesini anımsattı. Kararı veren hakimin Yargıtay’a atandığını ve durumun doğal olarak eleştirildiğinden bahseden Terkoğlu kendisine bir yargı mensubunun, “Yargı mensuplarını eleştiriyorsunuz ama bu yasayı siyasetçiler yaptı. Yasa, mafya lideri çıkabilir dedikten sonra hakim ‘hayır benim canım çıkarmak istemiyor mu’ diyecek, hakim napsın” dediğini aktardı.

“YANARDAĞ İÇERİDE ÇETELER DIŞARI ÇIKIYOR”

Terkoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sorun bu yasayı yapan zihniyette. İşte bunun sonunda n’oluyor? ‘Aman sen terörle mi suçlanıyorsun, biz seni istemiyoruz’ Makbul suçlar oluşuyor. Kanun, devlet makbul suç diye bir şey tarif edemez. Ya suç vardır, ya yoktur. Türkiye’de terör örgütü üyesi o kadar kolay ki, bu ülkenin bakanı, terör örgütü iltisak sayılabilecek şeylerden ne diyor, birinin kardeşi, öbürünün çocuğu, öbürünün bilmem nesi, birinin kendisi o okullarda okumuşlar, çocuklarını o okullara vermişler. İltisak saydığınız bir sürü şeyler etrafında, siz de onun içinde yüzüyorsunuz. İşte bu tablonun sonucunda şu Merdan Yanardağ meslesinde şunu söyleyeyim, Merdan Yanardağ içeride ama çeteler dışarı çıkarıyor”