Barış Pehlivan’ın denetimli serbestlik başvurusu reddedildi

Yayın tarihi: 19 Eylül 2023 Salı 9:57 am - Güncelleme: 19 Eylül 2023 Salı 9:57 am

Yazıları gerekçe gösterilerek hakkında hapis cezası verilen gazeteci Barış Pehlivan için yapılan denetimli serbestlik başvurusu reddedildi.

Yazıları gerekçe gösterilerek hakkında verilen hapis cezası nedeniyle cezaevine gönderilen Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, 9 Eylül’de izne çıktığını söyleyen Pehlivan’ın bugün açık cezaevine döneceğini söyleyerek, yaptıkları denetimli serbestlik başvurularının reddedildiğini açıkladı.

Açıklamayı sosyal medya hesabından yapan Ersöz’ün paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Gazeteci Barış Pehlivan (@barispehlivan) bugün açık cezaevine dönüyor. Silivri İnfaz Hakimliği beklenen kararı verdi. Ne yazık ki, Denetimli Serbestlik Kararı talebimizi reddetti. Kararda, ne Prof. Dr. Adem Sözüer’in mütalaasına değinildi ne de Geçici 10. Maddenin neden uygulanmayacağına dair bir değerlendirme yapıldı. Kısacası, Barış Pehlivan cezaevinde kalsın denildi.

İnfaz Hakimliği Kararına, Silivri Ağır Ceza Mahkemesi’nde itiraz ettik. İtirazımızda, hukukun kişiye göre değil; eğilip, bükülmeden herkese eşit şekilde uygulanmasını istedik. Özetle, Gazeteci @barispehlivan
için Hukuk Güvenliği talep ettik!”

Barış Pehlivan cezaevi iznine çıktı: Kısa süre özgürlüğü tadıp geri döneceğim