Barış Pehlivan cezaevi iznine çıktı: Kısa süre özgürlüğü tadıp geri döneceğim

Yayın tarihi: 9 Eylül 2023 Cumartesi 11:42 am - Güncelleme: 9 Eylül 2023 Cumartesi 11:51 am

Beşinci kez cezaevine giren gazeteci Barış Pehlivan cezaevi izni aldığını açıkladı, “İçeride ya da dışarıda birlikte mücadele etmeye devam…” dedi.

Hakkında 2020 yılında açılan ve 3 yıl 9 ay hapis cezası verilen dava kapsamında beşinci kez cezaevine giren gazeteci Barış Pehlivan cezaevi izni aldığını duyurdu.

Pehlivan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Tüm dostlara merhaba… Hapishanede izin vakti. Açık cezaevindeki tüm mahpuslar gibi ben de kısa süreliğine özgürlüğü tadıp cezaevine geri döneceğim. İzinde de infaz hakiminin hakkımdaki kararı vermesini beklemeye devam edeceğim. İçeride ya da dışarıda birlikte mücadele etmeye devam…” ifadeleri kullandı.

Pehlivan, infazını tamamlamak üzere Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne girmişti. Pehlivan’ın denetimli serbestlik talebine yanıt gelmezse sekiz ay cezaevinde kalacak.

CEZAEVİ İZNİ NEDİR?

Açık cezaevi, mahkumların ceza süresi boyunca belirli bir süreliğine kapatılmaları gerektiği hükümleri çerçevesinde cezaevlerinde tutuldukları yerlerdir. Ancak, Açık Cezaevi, diğer cezaevlerinden farklı olarak, mahkumların cezasını belli bir süre boyunca dışarıda geçirmelerine izin verir. Açık Cezaevleri, mahkumların hafta sonları ve bazı özel günlerde cezaevinden ayrılmalarına, belirli işlerde çalışmalarına ve belirli eğitim programlarına katılmalarına izin verir. Mahkumlar, belirli bir süre sonra açık cezaevinden tahliye edilirler ve tamamen serbest bırakılırlar.

Merdan Yanardağ, Barış Pehlivan ve Gezi tutuklularından mesaj: Bu kumpas da bozulacak