Barış Manço’nun ailesinin kazandığı tazminat Yargıtay’dan döndü

Yayın tarihi: 26 Ocak 2024 Cuma 10:25 am - Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma 10:25 am

Barış Manço’nun eşi ve çocuklarının ‘The Best Of Barış Manço’ adlı albümü piyasaya çıkaran şirkete açtıkları dava sonucunda kazandıkları tazminat Yargıtay’dan döndü. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, dosyanın bozulmasına karar verdi.

Yargıtay, 1 Şubat 1999’da hayatını kaybeden sanatçı sanatçı Barış Manço’nun eşi Lale Manço, ve oğulları Doğukan Hazar ve Batıkan Zorbey Manço’nun ‘The Best Of Barış Manço’ adlı albümü piyasaya çıkaran Plaksan Plak Sanayii şirketi ve bağlantılı olduğu iddia edilen 4 kişiye, haklarına tecavüz edildiği iddiasıyla açtığı davayla ilgili karar verdi.

Sabah’tan Atakan Irmak’ın haberie göre, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, mahkemenin ailenin izni olmadan Manço’ya ait şarkıların albümleştirildiğini belirterek şirketin ve 4 kişinin tazminat ödemesine yönelik verdiği kararı bozarak dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Kararda, söz konusu şirketle, ismi geçen kişilerin bağlantısının bulunmadığı belirtildi.

Plaksan Plak Sanayii şirketi, Barış Manço’nun 11 Şubat 1999’da vefat etmesinin hemen ardından “Gül Pembe”, “Kol Düğmeleri” ve “Dağlar Dağlar” gibi 36 eserini 3 albümde birleştirip “The Best Of Barış Manço” adıyla piyasaya sürmüştü. Manço’nun yasal mirasçıları eşi Lale Manço ile iki oğlu Doğukan Hazar ve Batıkan Zorbey Manço ise 4 ay sonra albümün kendilerinden izin alınmadan ve hiçbir bedel ödenmeden çıkarıldığı iddiasıyla Plaksan Plak ve 4 kişi hakkında dava açmıştı. Yine kasetlerde Barış Manço’nun rastgele ve kendisi tarafından onaylanmamış fotoğraflarının da izin alınmadan kullanıldığı öne sürülen dilekçede; plak şirketi ile bu eylemi organize eden diğer davalılar Muammer Akbaş, Salim Akbaş ve Muhammet Ali Akbaş ve Kurban Akbaş’ın Kültür Bakanlığı’na kayıt ve tescil ettirilmeden, bandrolsüz olarak üç kaseti bir kutuya koyup üçü bir arada piyasaya sürdükleri iddia edilmişti.

Kadın katiline Yargıtay’dan iyi hal indirimi talebi

Kaynak: TELE1