Barınamıyoruz Nöbeti 5. gününde! Gençlerin kimliklerine polis el koydu

Yayın tarihi: 23 Eylül 2021 Perşembe 10:05 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 10:20 am

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte artan kira ve yurt ücretlerine yapılan zam nedeniyle “Barınamıyoruz” diyerek geceyi sokakta geçiren gençlerin başlattığı nöbet 5. gününde Gençler İstanbul’da Kartal Meydan Parkı’nda, Antalya’da ve Kocaeli’de bir araya geldi. Kocaeli’de nöbete katılan gençlerin kimliklerine el konuldu.

Üniversitelerin açılmasının ardından yurt ve kira fiyatlarına fahiş oranda zam yapıldı. Kira ve yurt ücretini ödemekte zorlanan öğrenciler Barınamıyoruz Nöbeti’ni başlattı. Gençler Türkiye’nin pek çok ilinde nöbete destek verdi.

‘Barınamıyoruz Nöbeti’ne polis engeli: Barındığımız tek yer parklardı, elimizden alındı

İSTANBUL
İstanbul’da Barınamıyoruz Nöbeti, 5. gününde Kartal Meydan Parkı’nda devam ediyor. Barınamayanlar Hareketi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Nöbetimizin beşinci gününde Kartal Meydan Parkı’ndayız. Barınamayan milyonlarız. Barınma hakkımız için her gün bankların üzerinde nöbetteyiz. Bütün barınamayanları dayanışmaya bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

ESKİŞEHİR

Üniversite öğrencilerinin tüm Türkiye’ye yayılan ‘Barınamıyoruz’ eylemlerinin sürdüğü illerden biri olan Eskişehir’de valilik, ‘Covid-19’ salgınını gerekçe göstererek eylemi eneglledi.

Eskişehir Valiliği’nin internet sitesinden yaptığı açıklamada İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca korona virüsüyle mücadele kapsamında ek tedbirler alındığını duyurdu.

Valilik açıklamasında “2021- 2022 akademik yılının başlaması ile üniversitelerimiz yüz yüze eğitime geçeceğinden öğrencilerin çeşitli sebeplerle bir araya gelebilecekleri, bu durumun da virüsün yayılım hızının artmasına neden olacağı değerlendirildiğinden sosyal mesafeyi azaltan ve koronavirüs tedbirlerini ihlal eden toplanmaların önlenmesine karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca kararda “Koronavirüsün yayılım hızının artışına mahal vermemek için ilimizdeki üniversitelerde eğitim-öğretim görecek öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması konusunda Eskişehir Valiliğince (Açık Kapı Şube Müdürlüğü, Kaymakamlıklar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) gerekli hizmetler verilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Öğrencinin Tarafındayım diyenler sosyal medyadan haykırıyor: Saltanatın yanında olacak değiliz

KOCAELİ

Kocaeli’de Barınamıyoruz Nöbetine katılmak isteyen gençler polis engeliyle karşılaştı. Nöbetin tutulacağı alana gitmek isteyen gençlerin kimliklerine polis tarafından el konuldu.

 

ANTALYA
Antalya Alanya’da ise bir genç kaldığı yerin sahibin fiyatları 2 katına çıkartmak istemesi üzerine tek başına Barınamıyoruz Nöbeti tutmaya başladı.

İZMİR

İzmir’de nöbet 4. gününde Behçet Uz parkında devam ediyor. Barınamıyoruz Hareketi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün İzmir’de nöbetimizin 4. günündeyiz. Hava soğuk ama bir arada durarak dayanışmanın sıcaklığını hissediyoruz. Behçet Uz parkındayız, herkesi bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Tuncay Akgün’den ‘Öğrencinin Tarafındayım’ karikatürü

‘Barınamıyoruz’ diyen öğrencileri AKP görevlileri yerde sürükledi