Öğrencinin Tarafındayım diyenler sosyal medyadan haykırıyor: Saltanatın yanında olacak değiliz

Yayın tarihi: 24 Eylül 2021 Cuma 12:12 am - Güncelleme: 24 Eylül 2021 Cuma 1:43 am

Artan yurt ücretleri ve kiralara yapıla fahiş zamlardan sonra başlayan Barınamıyoruz Nöbeti’ne yurttaşlar, akademisyenler ve sanatçılar sosyal medyada #ÖğrencilerinTarafındayım etiketiyle destek verdi.

Çanakkale, Ankara İstanbul ve Balıkesir’de  yurttaşlar “Öğrencilerin tarafındayım” diyerek balkonlarına battaniye astı. Müzisyen Özgür Buldum yaptığı paylaşımda “Saltanatın tarafında olacak değilim ya” diyerek #ÖğrencininTarafndayım etiketine destek verdi.

Barınamıyoruz Nöbeti 5. gününde! Kocaeli’de gençlerin kimliklerine polis el koydu

 

SANATÇI VE AKADEMİSYENLERDEN DESTEK

Sanatçı Leman Sam’da sosyal medya hesabından yaptığı  #ÖğrencininYanındayım  paylaşımıyla nöbete destek verdi. Leman Sam Paylaşımında, “Barınma sıkıntısı çeken bütün öğrencilerin yanındayım…” ifadelerini kullandı.

Radyo programcısı Alper Çobanoğlu’da #ÖğrencininTarafındayım etiketine destek verdi. Çobanoğlu yaptığı paylaşımda, “Barınmak temel bir insani haktır. Elbette #ÖğrencininTarafındayım” ifadelerine yer verdi.

‘Barınamıyoruz’ diyen öğrencileri AKP görevlileri yerde sürükledi

Akademisyen Özgür Müftüoğlu da #ÖğrencininTarafındayım etiketine destek verdi. Müftüoğlu paylaşımında, “Elbette #ÖğrencininTarafındayım her zaman olduğu gibi…” ifadelerini kullandı.

Müzisyen Özgür Buldum da #ÖğrencininTarafındayım etiketine destek verdi. Buldum paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Onları korumak, kollamak, barındırmakla YÜKÜMLÜ olan “saltanat”ın tarafında olacak değilim ya.