‘Barınamıyoruz Nöbeti’ne polis engeli: Barındığımız tek yer parklardı, elimizden alındı

Yayın tarihi: 22 Eylül 2021 Çarşamba 9:41 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 11:10 am

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte artan kira ve yurt tutarları nedeniyle “Barınamıyoruz” diyerek geceyi sokakta geçiren gençlerin başlattığı nöbet dördüncü gününde. Gençler geceyi İstanbul’da Beşiktaş Sporcular Parkı’nda geçirecek. Ankara Kuğulu Park’ta toplanmak isteyen gençlere polis izin vermedi. Kocaeli’nde ise gençler polis tarafından parktan çıkartıldı. Eskişehir’de ise 6 öğrenci gözaltına alındı. Kadıköy’de ise polis gençlerin çadır kurmasına izin vermedi.

 

İzmir, İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de yurt ve ev kiralarına tepki göstermek için parklarda kalan üniversite öğrencilerine polis müdahale etti.

İstanbul’da yağışlı havada çadır kurmak isteyen Kadıköy’deki üniversitelilere polis müsade etmedi. Eskişehir’de ise 6 öğrenci gözaltına alındı. İzmir ve İzmit’te öğrencilerin bulunduğu alanda polis öğrencileri çıkarmaya çalışıyor.

Kocaeli’ndeki öğrencilerin etrafını polis çevirirken Barınamıyoruz Hareketi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bize yatacağımız bankları bile çok görüyorlar! #Barınamayanlar ve çevresini saran gözaltı araçları, polisler… Arkadaşlarımız hala polislerin takibindeler. Gidecek yerimiz yok. Nereye kadar peşimizden geleceksiniz?”dedi.

Uykusuz’dan ‘barınamıyoruz’ kapağı

Beşiktaş Sporcular parkında bir araya gelen gençler yaptıkları paylaşımda “Hava yağmurlu ama buradayız. Çünkü bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Hayatta kalmak için insani olmayan şartları sessizce kabul etmek yerine yaşamayı seçiyoruz; gerisini onlar düşünsün!” ifadelerini kullandı.

 

İZMİR’DE NÖBET 3. GÜNÜNDE

Barınamıyoruz Nöbeti İzmir’de Bostanlı Cemal Bağcı Parkı’nda devam ediyor.


ANKARA’DA POLİS ABLUKASI
Barınamıyoruz nöbeti 4. gününde devam ederken Ankara Kuğulu Park’ta bir araya gelmek isteyen gençlere polis izin vermedi. Nöbet tutan gençlerin etrafını çeviren polis GBT kontrolü yaptı. Polisin engeli ile karşılaşan gençler Ankara sokaklarında yürümeye başladı. Ankara’da Kuğulu Park’a alınmayan gençlerden bazıları parka girdi.

“BİZE SUNACAĞINIZ TEK BARINMA YERİ NEZARETHANE Mİ?”

Ankara’da Kuğulu Park’a alınmayan gençler yaptıkları açıklamada”Ankara’da parka girmek de yolda durmak da yasak. Yarım saattir takip ediliyoruz. Biz bursların ve yurt kapasitelerinin arttırılmasını ve fahiş kiraların denetlenmesini istiyoruz. Sizin bize çözüm diye sunduğunuz tek barınma seçeceği ise nezarethane mi?” ifadelerine yer verdi.

KOCAELİ’NDE PARKA ALINMADILAR

Kocaeli’nde ‘Barınamıyoruz’ nöbeti için bir araya gelen gençler polis tarafından parktan çıkartıldı. Gençler sosyal medyadan yaptıkları açıklamada, ” Kocaeli’nde #Barınamayanlar Cumhuriyet Parkı’nda buluştu. Yoğun polis baskısı ve tehdidiyle parklardan sürüldü. Arkadaşlarımız polis otoları ve sivil polislerce takip ediliyor. Bizim evimiz yatağımız banklar. Herkesi barınamayanları sahiplenmeye çağırıyoruz!” ifadelerin yer verdi.