Bangladeş’te işçi “Pirinç alamıyorsak özgürlük neye yarar” diye sordu gazeteci gözaltına alındı

Yayın tarihi: 30 Mart 2023 Perşembe 1:04 pm - Güncelleme: 30 Mart 2023 Perşembe 1:04 pm

Bangladeş’teki pahalılıkla ilgili yazdığı makalede bir işçinin “Pirinç alamıyorsak özgürlük neye yarar” sözüne yer veren Gazeteci Shamsuzzaman Shams gözaltına alındı.

Bangladeş’te hayat pahalılığı ile ilgili bir haber hazırlayan Gazeteci Shamsuzaman Shams’ın makalesi ülkenin özgürlük günü olan 26 Mart’ta, çalıştığı gazetede yayınlandı. Haberin internette popüler olması üzerine dün Başkent Dakka’nın Savar kasabasındaki evinden sivil polisler tarafından gözaltına alındı.

The Guardian’ın haberine göre Shams’in suçlama konusu yapılan makalesi 26 Mart’ta Prothom Alo’da yayınlanmıştı. Makalede, ülkenin bağımsızlık günü vesilesiyle pek çok kişi yaşam koşulları hakkında yorum ve değerlendirmelerini paylaşıyordu. Gazeteciye konuşan bir işçi, “Eğer pirinç alamıyorsak özgürlük ne işe yarar” diye soruyordu.

İçişleri Bakanı Asaduzzaman Khan, gazetecinin gözaltına alındığına ilişkin haberlerin ardından gazetecinin gözaltına alındığını doğruladı. Khan, Shams’in ‘yalan bir haber’ dolayısıyla polis tarafından sorgulandığını söyledi. Gazeteciye dava açıldığını da aktaran Bakan, gazetecinin gözaltından serbest bırakılabileceğini, fakat kendisine yöneltilen ‘yalan haberlerle hükümetin imajına leke sürmek’ suçlamasıyla tutuklanabileceğini belirtti.

AKP’li Hamza Dağ gazeteci Gülbin Tosun’u hedef gösterdi