Bangladeş’te dang humması paniği! Ölenlerin sayısı 398’e yükseldi

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 6:14 am - Güncelleme: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 6:14 am

Bangladeş’te son 24 saatte 11 kişi daha dang hummasından yaşamını yitirirken, ülkede bu hastalıktan ölenlerin sayısı 398’e yükseldi.

Bangladeş Sağlık Hizmetler Genel Müdürlüğü (DHGS) açıklamasında, bu hastalıktan yalnızca bir günde 2 bin 905 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Bunun “bir gün içinde hastaneye kaldırılanların sayısında rekor olduğu” ifade edilen açıklamada, son 24 saatte 11 kişinin daha dang hummasından yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bangladeş’te bu yıl dang hummasından 398 kişinin öldüğü kaydedildi. Ülkede dang hummasından geçen yıl da 281 kişi  hayatını kaybetmişti.

DANG HUMMASI NEDİR?

Günlerdir kayıp olan kadın paramparça bulundu, zanlı Bangladeşli çıktı

Tropikal ve subtropikal bölgelerde görülen dang humması, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı vakalarda ölüme neden olabiliyor.

Vakalar, genellikle “yağış dönemleri” olarak bilinen haziran, eylül, aralık ve martta artış gösteriyor.

Bilim insanları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğu uyarısında bulunuyor.

Bangladeş Dang Humması

Bangladeş’te bu yıl dang hummasından 398 kişinin öldüğü açıklandı.

Hastalığa yol açan sivrisinek türünün, su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle muhtemel üreme alanlarının sürekli ilaçlanması gerekiyor.