Balyoz Kumpas Davası yeniden görülüyor! Çetin Doğan’dan açık mektup

Yayın tarihi: 23 Ocak 2023 Pazartesi 11:19 am - Güncelleme: 23 Ocak 2023 Pazartesi 11:23 am

Balyoz Kumpas Davası’nın duruşması bugün İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 28 Şubat davası kapsamında tutuklu bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan, cezaevinden açık mektup yazdı. Avukatı Ersöz’ün paylaştığı mektupta Doğan, “Ülkemizde adalet, bütünüyle devletin temeli olmaktan çıkarılarak açılan siyasi davalarla zulmün aracı haline gelmiştir.” dedi.

Balyoz Kumpas Davası’nn duruşması bugün İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Emekli Orgeneral Çetin Doğan, 28 Şubat Davası kapsamında cezaevinde tutulduğu için duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Diğer Sanıklar ise sağlık durumları elverdiği ölçüde duruşmada hazır bulunacak.

Avukat Hüseyin Ersöz, duruşma öncesinde Çetin Doğan’ın açık mektubunu sosyal medya hesabından paylaştı.

ÇETİN DOĞAN’DAN AÇIK MEKTUP

Çetin Doğan mektubunda şu ifadeleri kullandı:

“Tarih ülkemizde ve dünyada siyasi iktidarların çıkar ve ideolojik temeldeki siyasi hedefleri uğruna nice yurtsever kişi ve grupları düzmece bahanelerle zindanlara attırdığına şahittir.

Son dönemde ülkemizde adaleti, bütünüyle devletin devletin temeli olmaktan çıkararak açılan siyasi davalarla zulmün aracı haline gelmiştir.

Bu bağlamda Balyoz Kumpas Davasının son perdesi 23 Ocak 2023 tarihinde İstannbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinde açılıyor. Eminim toplumumuzda çoğu kişi 2010 yılının başlarında açılan kumpas davasının sonlandığını “Adaletin” yerini bulduğunu düşünüyordur. Oysa davanın siyaseten kapanmasını gören yetkililer “Bal gibi Balyoz vardı, sulandırıldı” söylemi ile ben dahil 7 kişi için 7 yıldır devamını sağladılar. Son perdede okumak için hazırladığım savunma notlarının toptan özeri ilişikte sunulmuştur.

Yargıtay tarihinde hiç görülmemiş skandal niteliğinde Yargıtay 16. Ceza Dairesinde nasıl alel acele hazırlandığı görülecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ülkemizde hak, hukuk ve adaletin yeniden yeşermesi umuduyla. Saygılar, esenlikler dilerim.

Çetin Doğan”

Orgeneral Çetin Doğan’dan mektup! “Emir ile kayıt altına alındı”