Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangına takipsizlik

Yayın tarihi: 17 Kasım 2022 Perşembe 3:13 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2022 Perşembe 3:13 pm

Zeytinburnu’nda bulunan Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangına ilişkin yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

İstanbul’un en eski hastanelerinden Balıklı Rum Hastanesi’nin yaşlı bakımevi bölümünde 4 Ağustos’ta çıkan yangınla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılmıştı. Hastane yönetim kurulu üyesi Harikliya İspangopulos, ifadesinde olay sebebi ile şikâyetçi olmadığını söylerken ‘Mala zarar verme’ suçuyla başlatılan soruşturma tamamlandı.

Savcılık, şikayetçi olmaması sebebi ile kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Kararda itfaiye raporuna göre yangının çıkış sebebinin tespit edilemediği, olay yeri inceleme raporuna göre ise bulgu olabilecek yanıcı, yakıcı, parlayıcı madde ve plastik bidona rastlanılmadığının tespit edildiği belirtildi. Atılı suçun şikâyete tabi olduğu ancak olay sebebiyle şikâyetçi olunmadığından takipsizlik kararı verildiği kaydedildi.

HASTANE VAKFININ BAŞKANI İMAMOĞLU’NU SUÇLADI

Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Konstantin Yuvanidis, Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda “Önce Allah’a sonra Recep Tayyip Erdoğan‘a minnettarım” diyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu yangın günü dışında ziyarete gelmemekle itham etti. Yuvanidis, İBB Başkanı’nı yangın üzerinden şov yapmakla suçladı. Yuvanidis, “Yangın günü akbabalar gibi hastaneye üşüştüler, orada olsam hepsini kovardım” dedi.

İmamoğlu ise buna karşılık şu yanıtı verdi:

Benim sadece yangın günü geldiğimi, sonra gelmediğimi ifade etmişsiniz. Ben oraya bir gün sonra tam 7 kişilik ekip yolladım. Genel Sekreterim, Genel Sekreter yardımcılarım ama bundan bahsetmiyorsunuz bir. İkincisi; orada olsaydım milleti oradan kovardım demişsiniz. Kimseyi kovmaya gücünüz yetmez, hele beni hiç yetmez bunu bilin.

İmamoğlu’ndan Balıklı Rum Hastanesi’nin vakıf başkanına tepki: Kimseyi kovmaya gücünüz yetmez