İmamoğlu’ndan Balıklı Rum Hastanesi’nin vakıf başkanına tepki: Kimseyi kovmaya gücünüz yetmez

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2022 Salı 5:35 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2022 Salı 5:35 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yandaş Sabah Gazetesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı öven Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Konstantin Yuvanidis’i telefonla arayarak açıklamalarına tepki gösterdi.

Sabah Gazetesi’ne röportaj verip “Önce Allah’a sonra Recep Tayyip Erdoğan‘a minnettarım” diyen Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Konstantin Yuvanidis, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ise yangın günü dışında ziyarete gelmemekle itham etti, İBB Başkanı’nı yangın üzerinden şov yapmakla suçladı. Yine Yuvanidis, “Yangın günü akbabalar gibi hastaneye üşüştüler, orada olsam hepsini kovardım” dedi.

Yuvanidis yandaş gazeteye verdiği röportajda Erdoğan’a övgülere dizmeyi de ihmal etmedi. Yuvanidis Erdoğan için, “Türkiye’nin başında olması büyük şans. Atina’ya gittiğimde bile Erdoğan’ı soruyorlar. Yunanlılar ‘Keşke bizde de bir Erdoğan olsa’ diyor” dedi.

Yuvanidis’in röportajında şu ifadeler yer aldı:

“Allah devletimizden razı olsun. Cumhurbaşkanımız bizi hiç yalnız bırakmadı. Önce Allah’a sonra Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarım. Yangın üzerinden kimse şov yapmamalı bence. İmamoğlu İstanbul’un belediye başkanı, her kesimin sorunlarıyla yakından ilgilenmeli. İmamoğlu bir tek yangın günü geldi, sonra gelmedi de aramadı da. Bütün partilerin başkanları yangın sonrası bizi aradı, ziyaret edenler de oldu. Bir tek Kılıçdaroğlu ne aradı ne de ziyaret etti. Bunu da bir düşünmek lazım.”

Yangın günü hastanede bulunan ve yangından bir gün sonra da 7 kişilik ekiple hastaneyi ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, Yuvanidis’i telefonla arayarak açıklamalarına tepki gösterdi. İmamoğlu, telefonla aradığı Yuvanidis’e şunları söyledi:

“KİMSEYİ KOVMAYA GÜCÜNÜZ YETMEZ, HELE BENİ HİÇ YETMEZ” 

Sadece sizin röportajınızdan rahatsızım. Sizi arama ihtiyacı hissettim. Benim sadece yangın günü geldiğimi, sonra gelmediğimi ifade etmişsiniz. Ben oraya bir gün sonra tam 7 kişilik ekip yolladım. Genel Sekreterim, Genel Sekreter yardımcılarım ama bundan bahsetmiyorsunuz bir. İkincisi; orada olsaydım milleti oradan kovardım demişsiniz. Kimseyi kovmaya gücünüz yetmez, hele beni hiç yetmez bunu bilin. Ama ne yazdıklarına bir bakın.

 Yanlışlık yapıldı, düzelttim teşekkür de demişsiniz. Biz sizden teşekkür beklemiyoruz onu söyleyeyim. Ben zaten konuşmalarımda söyledim ‘Görevimizi yaptık’ diye. Ama yukarıdan aşağıya herkese teşekkür edince, itfaiyeye teşekkür etmemenizi çok manidar buldum. Ben hani bu röportajınızı da talihsiz bir röportaj olarak görüyorum. Hiç yakıştıramadım size. Ben orada hem sizi telefonla aradım o gün, sonra görüştük. Aynen öyle. Telefonla aradınız, görüştük. Niye demiyorsunuz? ‘İmamoğlu’yla ben telefonda görüştüm’ demiyorsunuz? Sayın Başhekim’le orada konuştuk. Ekibimi yolladım ‘Her türlü desteğe, yardıma hazırız’ diye size yolladım. Ondan bahsetmiyorsunuz.

“ŞAHSINIZ BENİ İLGİLENDİRMİYOR”

 Yani benim size istirhamım şu: Kadim bir kurumun başındasınız, bir vakfın ve bir şifa yurdunun başındasınız. Şahsınız beni ilgilendirmiyor ama yurt ilgilendiriyor. Orası, o güzel kadim kurum ilgilendiriyor. Her zaman oranın hala yanındayız. Bunu her yerde söyledim. Tekrar da söylerim. Hani siyasete niyetiniz var ise o beni ilgilendirmiyor. Sözlerinizi eğer gazete çarpıtmışsa gazeteyle ilgili de bir düzeltme istemenizi tavsiye ederim size.”

İBB izinsiz yıkılan tarihi ev için suç duyurusunda bulunacak