Bakanlığın kısıtlama kararı aldığı İsrail’le ticarete Akit “Koca bir yalan” demişti!

Yayın tarihi: 9 Nisan 2024 Salı 12:13 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2024 Salı 1:02 pm

Haber: Ceren Ural

Yandaş Yeni Akit Gazetesi dünkü sayısında “İsrail’le ticaret koca bir yalan” manşetiyle çıkmıştı. Ticaret Bakanlığı ise bugün İsrail’le ihracatta 54 üründe kısıtlama kararı aldı.

İsrail’in 7 Ekim tarihinden itibaren abluka altına aldığı Gazze’ye yönelik kural tanımaz saldırılarına dünya çapında tepki yükselirken Türkiye’de de iktidara sıkça İsrail’le ticaretin durdurulması çağrısı yapılmıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu, 26 Mart tarihinde İsrail’le ticaret yapılan ürünlerin listesini yayınlamış ve bu listede “silahlar ve mühimmat, bunların aksamı parça ve aksesuar; barut ve patlayıcı maddeler, ateş alıcı maddeler” yer almıştı.

TÜİK rakamları AKP – MHP iktidarının ikiyüzlülüğünü ortaya koydu! Gazze bahane İsrail’le ticaret şahane

Gazeteci Metin Cihan da 3 Nisan tarihinde, başında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu Türkiye Varlık Fonu bünyesinde bulunan Eti Maden’in 2024 Yerel Seçimleri’nden bir hafta önce İsrail’e Bor madeni gönderdiğinin belgesini açıklamıştı.

Varlık Fonu’na bağlı şirket seçimden bir hafta önce İsrail’e bor madeni göndermiş!

Bütün bu gelişmelerin üzerine önceki gün MHP Milletvekili Hilmi Durgun’un İsrail ile tohum ticareti yaptığı ortaya çıkmış, Hilmi Durgun ise dün “gübre ham maddesi” sattığı yönünde bir açıklama yapmıştı.

MHP’li vekil İsrail’le ticareti kabul etti

AKİT AKP’Yİ SAVUNMAYA KALKTI

İsraille ticaret konusunda bu gelişmeler yaşanırken yandaş Yeni Akit Gazetesi ise dün “İsrail’le ticaret koca bir yalan” manşetiyle çıktı.

Birinci sayfada haberin içerisinde şu ifadeler yer aldı:

“Seçim öncesi AK Parti Hükümetine yönelik iftira kampanyası başlatan CHP’nin fondaş medyasının ‘İsrail’in barutu Türkiye’den’ tarzındaki haberlerinin gerçeği yansıtmadığı, Ticaret Bakanlığı’nın derlediği verilerle ortaya konuldu.”

Ticaret Bakanlığı, İsraille yapılan ticaret hakkında 26 Mart’ta yaptığı açıklamada “barut ve patlayıcı maddeler, pirotekni mamülleri, kibritler, piroforik alaşımlar, ateş alıcı maddeler” başlığı altında ‘jel yakıt ve çakmak gazı’; silahlar ve mühimmat, “bunların aksam parça ve aksesuarları” başlığı altında da ‘yivsiz av tüfeği yedek parça ve aksesuarları ile balıkçılık malzemeleri’ ihraç edildiğini savunmuştu.

Ticaret Bakanlığı bugün ise 54 üründe İsraille ihracata kısıtlama kararı aldı.

Tepkiler sonrası AKP iktidarından minik adım! 99 üründen 54’ü için İsrail’le ihracatı durdurma kararı

Yandaş Yeni Akit Gazetesi dünkü sayısında “İsrail’le ticaret koca bir yalan” manşetiyle çıkmıştı. Ticaret Bakanlığı ise bugün İsrail’le ihracatta 54 üründe kısıtlama kararı aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ