Bahçeli’nin sığınmacı sözlerine Özdağ’dan tepki! “Size kaç lazım”

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2023 Salı 4:25 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2023 Salı 4:25 pm

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında yaptığı sığınmacı açıklamasına Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan tepki geldi. Özdağ, matematik işlemi örneğiyle yanıt verdiği Bahçeli’ye “Erdoğan’ın sığınmacı ve kaçak politikasına Türk milliyetçisi olarak karşı çıkmanız için size kaç lazım” dedi.

Cumhur İttifakı’nın ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısında sığınmacılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, “Türkiye’de mülteci veya göçmen değil, adı üstünde geçici koruma statüsünde bulunan sığınmacılar vardır ve bunların sayılarını 13 milyon diye açıklamak kuyruklu yalandır. Düzensiz göç ile tavizsiz mücadele devam etmektedir” dedi.

“TÜRK MİLLİYETÇİSİ OLARAK KARŞI ÇIKMANIZ İÇİN SİZE KAÇ LAZIM”

Bahçeli’nin açıklamasına Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Özdağ, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Matematikçiye sormuşlar. 2×2 kaç eder? 4 demiş. Fizikçiye sormuşlar. 2×2 kaç eder? 4.0 demiş. Jeologa sormuşlar. 2×2 kaç eder? Jeolog gülümsemiş “Size kaç lazım?” diye sormuş. Türkiye’de 13 milyon sığınmacı ve kaçak yok diyenlere sormak lazım. Erdoğan’ın sığınmacı ve kaçak politikasına Türk milliyetçisi olarak karşı çıkmanız için size kaç lazım? Gelelim Türkiye’deki yabancıların sayısına. 5 milyon kayıtlı Suriyeli, 2 milyon kaçak Suriyeli, 2 milyonu aşan Afgan, 2 milyon Afrika ülkesinden insan ve 2 milyon İranlı, Iraklı, Paki, Rus, Ukraynalı vs. toplam 13 milyon.”

Özdağ’dan AKP’li Çelik’e ‘sığınmacı’ tepkisi! “Derslerime katılsaydın anlardın”