Bahçeli’de değişen bir şey yok! Hedef muhalefet

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 11:11 am - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 1:19 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Üzüntümüz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın hala milletimizin mesajını algılayamamış, hala anlam verememiş olmasıdır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 Seçimleri’nin ardından ilk grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli, seçim öncesinde yaptığı gibi seçimden sonraki ilk grup toplantısında da Millet İttifakı hakkında kullandığı “Zillet” ifadesini kullanarak hedef almayı sürdürdü.

Bahçeli, seçim sonuçlarını “Milletin zilletin defterini dürmesi” olarak niteledi.

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“Türk milleti 14 Mayıs’ta, 28 Mayıs’ta da dosta güven düşmana korku salmıştır. Türkiye’nin aleyhine hesap yapanları, proje yazanları, fırsat kollayanları, şaşkına ve bağlantı ipleri kopmuş şamandıraya çevirmiştir. Küresel mihrakların arkasına saklanıp, istismar ve ihanet masasına oturanlar yanılmış, yabancılaşmış, yanlışa ve yalana gömülmüş, aynı şekilde yıkılmış viraneye dönüşmüştür. Terör örgütleriyle yol yürüyenler, zalimlerin gizli ajandasına hizmetkarlık yapanlar akıntıya karşı devamlı kürek çekmiş sandığın dibini boylamaktan kurtulamamıştır. Türk Milleti kaderine, geleceğine, tarihi haklarına ve muhteşem varlığına sahip çıkma basiret ve başarısını hür iradesiyle haysiyetli tercihiyle göstermesini bilmiş, zilletin defterini dürmüştür.”

“ÇEKİÇLE ÖRS ARASINA SIKIŞMIŞ BİÇARELİK”

Devlet Bahçeli, muhalefetin bir kısmını “Çekiçle örs arasına sıkışmış biçarelik” olarak niteleyerek partisinin bu çevrelerle hiçbir ilgisinin olmayacağını söyledi.

Bahçeli konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Bir işletme tedarikçiler, pazarlar, müşteriler, rakipler başta olmak üzere dışarıdan içeriye doğru tanımlanmaktadır. Siyaset ve fikir dünyasının tanımı ise içeriden dışarıya doğru olacak yani merkezden çevre istikametine yayılacak, sonra çevreden merkeze doğru da milletin arzu ve amaçlarıyla birleşip olgunlaşıp karar haline gelecektir. Merhum Ziya Gökalp’in dediği de budur. Siyaset sırf oturulacak koltuk, kazanılacak paye, ulaşılacak makam arayışı değildir. Siyaset şöhret ve servet ikmali için bir fırsat şantiyesi, bir çıkar santrali hiç değildir. Siyaset akıl, ahlak, inanç ve fikir hazinesine erişmiş olanlar için anlamlı, değerli, kalıcı, sürekli bir eylem ve erdem sahasıdır. Çete mantığıyla, çelişkiler manzumesiyle çekiçle örs arasına sıkışmış biçarelikle siyaset yapılamaz. Bununla mündemiç insan onuru sahiplenilemez, millet ve devlet bekası savunulamaz. Tarlası sırtında dolaşanlar, yağmur yağsa da ıslanmayanlar, tipi vursa da etkilenmeyenler için siyaset ve fikir mücadelesi diye bir şey yoktur ve olmayacaktır. Bu kategoride olanlar sadece aymaz, sadece gafil, sadece çıkarcı değil aynı zamanda yüreksizdir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin yükte hafif pahada ağır menfaatlerinin kölesi olmuş siyasi devşirmelerle ne bugün ne de gelecekte işi ve ilgisi olmayacaktır.”

MERAL AKŞENER VE ÜMİT ÖZDAĞ’A: “AT PAZARLIĞI, ACZİYET VE ÇÜRÜME”

Devlet Bahçeli’nin hedef aldığı isimler arasında Millet İttifakı bileşeni olan İYİ Parti’yi MHP’den ayrıldıktan sonra kuran Meral Akşener ve ekibi ile aynı dönemde MHP’den ayrılan ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İkinci Tur Oylaması’nda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ ve ekibi de yer aldı.

Bahçeli, Millet İttifakı’nı “Zillet Cephesi”, Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın siyasi tercihlerini ise “at pazarlığı”, “acziyet” ve “çürüme” olarak niteledi.

Bahçeli şunları söyledi:

Bir zamanlar hasbelkader aramızda bulunup tefrika ve tezvirat imalatından başka bir işe yaramayanların davamız üzerinden at pazarlığı ve siyaset cambazlığı yapmaya cüret etmeleri öncelikle kendi acziyetleri ve çürümeleridir. Bizim çürüklerle yolumuz da yönümüz de ayrıdır. Yunus’un dediği gibi her dem taze doğarız bizden kim usanası?

Baharı getireceğiz diyenlerin şimdi damı karla kaplanmış, ne Pensilvanya’da ne de Kandil’de güneş açmıştır. Direne direne kazanacağız diyenlerin ocağına incir ağacı dikilmiş, Zillet Cephesi süngü düşürmüştür. Birleşe birleşe kazanacağız diyenler dağıla dağıla sağa sola savrulup gitmiş, CHP’ye yuva yapan siyasetin guguk kuşları seçimlerin hemen ardından taşıyıcısı bedenlerine sırt dönmüştür.”

BAĞIMSIZ MEDYA DA HEDEF TAHTASINDA

Devlet Bahçeli, iktidarı eleştiren bağımsız medyayı ve anket şirketlerini de hedef aldı.

Bahçeli, “Cumhur İttifakı’nın başarısını Pirus Zaferi metaforuyla gölgelemeye çalışanlar da çizgili pijamalarını giyip Türkiye’nin yükselişini tırnaklarını yiyerek izlemeye başlamışlardır. Milletimizden aldığımız destekle haşin, hain ve habis bir kuşatmayı yardık. Boyalı medyanın kirli manşetlerini yendik. Gayriahlaki algı operasyonlarını geçtik. Kiralık anket şirketlerinin yalanlarını ezip geçtik” dedi.

“ÜZÜNTÜMÜZ CHP BAŞKANI’NIN MİLLETİN MESAJINI ALGILAYAMAMIŞ OLMASIDIR”

Devlet Bahçeli, “Değişim” ve genel başkanlık tartışmaları yaşanan CHP’ye de eleştirilerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Üzüntümüz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın hala milletimizin mesajını algılayamamış, hala anlam verememiş olmasıdır” sözleriyle hedef aldı.

Bahçeli şunları söyledi:

“Muhalefet partilerinin kaynayan kazanı kapak tutmasa da bu bizim meselemiz değildir. Birbirlerini yiyip tüketmeden orta yolu bulmaları tavsiyemizdir. Kulislerin ateşlenmesi, KOBİ’lerin işhtahlanması, onların iç sorunudur. Üzüntümüz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın hala milletimizin mesajını algılayamamış, hala anlam verememiş olmasıdır. Bir televizyon kanalında kazanamadık ama ağır da bir yenilgi almadık sözleri köylülerimizi ve TRT’tyi suçlayan ve hakir gören tarihi hatası ve şuur kaybının yanı sıra hala şoku atmadığına delildir. Köylülerimizi suçlamak, horlamak, aşağılamak bir defa demokrasiye, milli iradeye, insani değer ve mirasa çok kesif bir saldırıdır, failin derhal özür dilemesi lazımdır. Bu ayıplı sözler, milletimizi derinden yaralamış, aynı şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren vatandaşlarımızı da şaşırtmıştır. Anadolu’nun kavruk yüzlü, nasır tutmuş elli, tarlasında ve ağılında nafakasının peşinde olan şerefli insanlarımızı anlamadan, haklarını teslim etmeden, onların gönüllerine girmeden yapılacak hiçbir mücadeleden sonuç alınamaz. Sayın Kılıçdaroğlu’na kaç defa ‘güvenme dostuna, saman doldurur postuna’ dedim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin üzerinden 40’a yakın milletvekilini kapan doğruca kendi evine gitti.”

YENİ ANAYASA ÇAĞRISI: 100 İL, BİN İLÇE

Devlet Bahçeli, muhalefet partilerine yeni bir anayasa için destek verme çağrısı yaptı. Cumhuriyet’in 100’üncü yılı nedeniyle 100 maddelik bir anayasa teklifi hazırladıklarını belirten Bahçeli, Türkiye için 100 il ve bin ilçeden oluşan bir idari yapı öngördüklerini ifade etti.

Bahçeli şunları söyledi:

“Sayın Kılıçdaroğlu ve diğer ortaklarının milletin çağrısına kulak verip en azından yeni bir anayasa konusunda olumlu ve yapıcı yaklaşımları önümüzdeki en önemli samimiyet testidir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı, Türkiyemize geniş katılımlı, kapsayıcı, demokratik nitelikli, milletimizin özlemlerini yansıtan, devlet ve millet dengesini titizlikle tutan bir anayasa kazandırabilmek için elini taşın altına koymaya hazırdır. Bu kapsamda Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100 maddelik anayasa teklif metnimiz de çoktan hazırlanmıştır. Yeni yüzyılda 100 il, bin ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür.”

ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN DÖVİZ KURU KORUMASI ÇAĞRISI

Devlet Bahçeli asgari ücretli, emekli ve memurların döviz kuru dalgalanmalarından korunarak insanca yaşayacakları bir ücret alması gerektiğini söyledi.

Bahçeli, “Asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın ve toplumun her kesiminin döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları ücret ve maaş seviyelerine çıkarılmalarını destekliyor, ülkemize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyorum” dedi.

MHP’den dikkat çeken Devlet Bahçeli videosu! “Bu bana yeter”