‘Adalet, AYM kararlarına uymak zorunda değil’ diyen Bahçeli’den Akşener’e ‘küstah’ cevap

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2019 Perşembe 1:45 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2019 Perşembe 4:15 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisine kahkahalı videoyla yanıt veren Akşener‘e isim vermeden “Çağrıma küstahça ve kahkahayla cevap verenler, günü geldiğinde son gülenin iyi güleceğini ağlayarak, rezil rüsva olarak öğreneceklerdir” dedi. Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin ‘barış akademisyenleri’ hakkında verdiği karara yerel mahkemenin uymaması gerektiği yönünde mesaj vererek, “AYM hak ihlali kararı ile hakkın doğasına zarar vermiştir. Geldiğimiz aşamada AYM’nin kararına mahkemenin dirayet etmemesi çelişmeyecektir” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde basına açıklamalarda bulundu.

Bahçeli’nin çağrısına Akşener’den kahkahalı yanıt

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

“Coğrafyamızı stratejik güce dönüştürmek, Türkiye’yi kafeslemek isteyenlere en güçlü cevap olacaktır” diyen Bahçeli’nin açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:

“Asıl hedef Türkiye’dir”

– Asıl hesap asıl hedef Türkiye’dir, Türk milletidir. İbret verici gerçeği görmek bunlara dikkat etmek beka düzeyinde önemlidir. Türkiye eksen siyasetine dümen kırmak yerine başkent Ankara vizyonuna müzahir kuşatmayı etkisiz hale getirecektir.

– Dünya üzerinde pek çok ülke çalkantılı ve krizle meşguldür. Yüce dinimiz hem içten hem de dıştan saldırı altındadır. Ülkemizin önü iç ve dış blokajlarla kesilmektedir.

– Bugün küresel çatışma haritasına bakıldığında, özellikle Türk ve İslam coğrafyalarının bulunduğu görülecektir. Müslümanların oluk oluk kanı dökülmekte, Müslüman Müslüman’a düşman edilmektedir. Asıl hesap, asıl hedef Türkiye’dir, Türk milletidir, Türk vatanıdır. Buna dikkat etmek, beka düzeyinde önemli ve önceliklidir.

Akşener’den Bahçeli’ye: Haydutlardan ne milliyetçi olur ne de adam olur adam!

– Yeniden Asya açılımını önemsemekle birlikte doğuya ve batıya tutunmak, kalıcı cevap olacaktır. Erdemli, milli, Ankara vizyonuna sahip, Anadolu coğrafyasının 1000 yıllık jeopolitiğine bağlı kuşatmayı etkisiz hale getirecektir. Mütecaviz niyetlerin özünde Türk ve İslam değerlerine yönelik hınç, hırs ve öfke yatmaktadır. Medeniyetler arasında 9 asırdır süren boğuşma aleni bir şekilde varlığını göstermektedir. Bize göre bu tesadüfi olamaz. Şu anda dünya üzerinde 52 ülke ve bölgede kriz ve çatışmalar devam etmektedir. Bunların 34’ünde silahlı çatışmalar yaşanmaktadır.

– (Suriye) 30-35 km. derinlikte kurulacak bir güvenli bölge, yalnızca Türkiye’yi değil bölgeyi de güvenceye kavuşturacaktır. Güvenli bölge, PKK-YPG’nin güvenliğini değil Türkiye’nin güvenliğini muhafaza etmelidir.

– (İYİ Partililere yönelik çağrısı) Çağrıma küstahça ve kahkahayla cevap verenler, günü geldiğinde son gülenin iyi güleceğini ağlayarak, rezil rüsva olarak öğreneceklerdir.

İYİ PARTİLİLERE DÖNÜŞ DAVETİNİ YİNELEDİ

Daha önce İYİ Partilileri partisine davet eden Bahçeli, çağrısını yineledi. Bahçeli, “MHP’den koparak İP’e katılan kardeşlerimi kucaklaşmaya davet etmiştim. Bu davetim geniş yankı uyandırdı. İP’te milliyetçi ve ülkücünün yeri yoktur. İP hastalıklı bir siyasi bünyedir. Türk ve Türkiye sevdası olanların fitne fesatla yolu kesişemez. İP zaman kaybıdır arızalıdır sakıncalıdır Kandil ve Pensilvanya’nın ileri karakoludur. Ülkücüye haydut demek şerefsizliktir. Ülkücü kardeşlerimi aramıza bir kez daha çağırıyorum. İP’e hayır” ifadelerini kullandı.

AĞAÇ KATALİAMINA SAVUNMA

Bahçeli, Kaz Dağları’ndaki altın madeni çalışmalarında yüz binlerce ağacın kesilmesini savunarak, muhalefete yüklendi. CHP ve HDP’ye yönelik eleştirilerde bulunduğu açıklamasında Bahçeli çevre katliamını, “Orman yakan namertlerin ağaç kesiliyor diye çığlık atması mide bulandırıcı bir çelişkidir” ifadeleriyle savundu.

“AYM hak ihlali kararı ile hakkın doğasına zarar vermiştir”

PKK’nın Şırnak, Cizre, İdil, Silvan, Sur, Bağlar, Derik ve Dargeçit’te hendekler kazarak patlayıcılar yerleştirmesinin ‘namuslu hiçbir insanın kabul edemeyeceği bir işgal girişimi olduğunu’ söyleyen MHP lideri, 2 bin hendeğin kaldırıldığını ifade etti.

“Bunu görmeyenler ise beka mücadelesini sabote etmeye kalkmıştır” diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdü: “Bu suça ortak olmayacağız bildirisiyle aşağılanmıştır. İmzacı sayısı 2 bin 200’ü aşmıştır. Sözde akademisyen ve entelektüellerin imza verdiği bildiride hak ihlali olduğu söylenmiştir. Anayasal düzeni yıkmak için kan döken, eylem yapan terör örgütüne destek olanlara verilen cezalarla ilgili nerede hak ihlali vardır? Hak nedir? Hainlerle hak ihlali kararı verenler mahşeri vicdanda sorgulanmaktadır. Devletin, vatanın, şehitlerin hakları ne olacak? AYM hak ihlali kararı ile hakkın doğasına zarar vermiştir. Geldiğimiz aşamada AYM’nin kararına mahkemenin dirayet etmemesi çelişmeyecektir.”