Bahar etkisini gösteriyor, sıcaklıklar artıyor!

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 10:58 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 10:58 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 8-14 Mayıs arası için hava tahmin raporuna göre, hava sıcaklıklarının batı bölgelerden başlayarak artacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8-14 Mayıs tarihleri arası için hava tahminlerini duyurdu. Meteoroloji’nin raporuna göre, hava sıcaklıklarının bu hafta batı bölgelerden başlayarak artması, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

8 Mayıs Çarşamba günü ülkemiz genelinin parçalı bulutlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

9 Mayıs Perşembe günü için ise özellikle Ege Bölgesi’nde gök gürültülü sağanak yağış beklentisi ön plana çıkıyor. İstanbul’da ise çok bulutlu bir havanın hakim olması bekleniyor.

Haftanın geri kalan günlerinde ise yurt genelinde bulutlu ve yağışlı bir havanın hakim olması bekleniyor. 10 Mayıs Cuma günü Marmara Bölgesi’nde rüzgarlı havanın hakim olacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞLI HAFTA SONU

Hafta sonu cumartesi günü yurt genelinde yağışlı havanın hakim olması beklenirken pazar günü ise ülkenin batısında bulutlu hava bekleniyor.

Resim

Meteoroloji’den uyarı! Yağışlı hava Balkanlar’dan giriş yapıyor

Kaynak: TELE1