BAE Veliaht Prensi Türkiye’yi ziyaret etti

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 11:34 am - Güncelleme: 23 Kasım 2021 Salı 11:34 am

Cumhurbaşkanlığı’ndan Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın 24 Kasım’da Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaret ile ilgili bir açıklama yayınlandı.

Arap Baharı’ndan bu yana gergin seyreden, Suriye ve Libya gibi başlıklardaki karşı görüşler nedeniyle kopma noktasına gelen BAE- Türkiye ilişkilerinde son haftalarda atılan adımlar tekrar ısınmaya başlamıştı. Abu Dabi Veliaht Prensi’nin Erdoğan’ın davetiyle Ankara’ya geleceğinin belirtildiği açıklamada, “Ankara’da yapılacak görüşmelerde Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek; işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır” denildi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle:

“Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 24 Kasım 2021 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Ankara’da yapılacak görüşmelerde Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek; işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanısıra ayrıca, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulması da öngörülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Doğan grubunun katılacağı törende ‘AKP’li gazeteci’ krizi