Doğan grubunun katılacağı törende ‘AKP’li gazeteci’ krizi

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 10:46 am - Güncelleme: 23 Kasım 2021 Salı 10:49 am

Aydın Doğan Vakfı eşliğinde birçok gazetecinin Almanya’da düzenlenecek olan törene katılacağı öğrenildi. Ancak iddiaya göre söz konusu gazetecilerden birisinin ‘AKP’ye destek olmuş’ olması, davetliler arasında bir kriz yaşanmasına neden oldu.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında Aydın Doğan Vakfı’nın düzenleyeceği ödül törenine katılacak isimlerden birinin kriz çıkardığını yazdı. Pehlivan’ın aktardığına göre Aydın Doğan Vakfı’nın ödül törenine katılacak isimlerden biri AKP’ye yıllarca açıktan destek verdiği için tepkilere neden oldu. Pehlivan, “Aydın Doğan Vakfı Türkiye’den birçok gazeteciyi Almanya’ya götürmeye hazırlanıyor. Nedeni de bir tören… ” dedi. Aydın Doğan Vakfı’nın, Covid-19 aşısını geliştiren bilim insanlarından Özlem Türeci’ye ve Uğur Şahin’e bir ödül vereceğini aktaran Pehlivan, Doğan Medya’nın eski yöneticileri ve Aydın Doğan’a yakın birçok isim törende bulunacak dedi.

KRİZ ÇIKARAN GAZETECİ

Pehlivan, törene katılacak bir gazetecinin kriz çıkardığını da yazarak şunları söyledi: “Söylemezsem olmaz, törene katılacak bir gazeteci hafif kriz yaratmış. Öyle ya, yıllarca AKP’ye verdiği açık destek unutulur muymuş? Ama işte Doğan’a yakın olmasından dolayı mecbur, o da listeye dahil edilmiş.”

Dolar fırladı 12’ye dayandı