Babacan’dan tepki çeken Ergenekon Balyoz açıklaması

Yayın tarihi: 17 Mart 2022 Perşembe 11:22 pm - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 11:22 pm

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ergenekon- Balyoz kumpas davaları hakkında tartışma yaratacak açıklama yaptı. Babacan, kumpas davalarında yargılananlar için “FETÖ’cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır demeye karşıyız” ifadelerini kullanırken Babacan’ın ifadelerine Ergenekon Davası kapsamında hapis yatan eski Teğmen Mehmet Ali Çelebi’den tepki geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ergenekon ve Balyoz Davaları hakkında tartışma yaratacak bir açıklama yaptı. Babacan sırf FETÖ’cü yargı mensuplarının uğraştı diye tüm yargılanan insanların masum olamayacağını söyleyerek, “Dolayısı ile bütün bu süreçlerin adına Ergenekon Balyoz deyin ne olursa olsun bunların bağımsız ve tarafsız yargı süreçlerinden geçtikten sonra ancak biz şöyledir ya da böyledir diyebiliriz.”

“Böyle silmece, bunların yani FETÖ’nün etkisi altındaki yargının uğraştığı bir Ergenekon ve Balyoz sürecine de biz karşıyız. Ama sırf FETÖ’cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır demeye de karşıyız. İkisinin de yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bağımsız ve trafsız yargı eli ile incelenmedikçe bu süreçlerin hiçbirisine doğru ya da yanlış demenin biz doğru olmadığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ERGENEKON’DAN TUTUKLANAN TEĞMEN TEPKİ GÖSTERDİ

Ergenekon Davası kapsamında tutuklanan Memleket Partisi eski Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Babacan’ın sözlerine tepki göstererek, “Ali Babacan Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla ilgili beraatlerden hayli rahatsız olmuş. ‘FETÖ’cüler uğraştığına göre bunlar suçsuz insanlardır denmesine karşıyız’ diyerek Türkçe Olimpiyatlarındaki gibi Fetöye selam çakmış. İktidarınızda yine yargılar yine cevabınızı alırsınız!” ifadelerini kullandı.

Ali Babacan’dan Suriyelilere ‘gerekirse zorla dönecekler’ diyen Ümit Özdağ’a cevap