Ali Babacan’dan Suriyelilere ‘gerekirse zorla dönecekler’ diyen Ümit Özdağ’a cevap

Yayın tarihi: 17 Mart 2022 Perşembe 4:07 pm - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 4:07 pm

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Türkiye’deki Suriyelilerin ‘gerekirse zorla dönecekler’ açıklamasına DEVA Partisi Lideri Ali Babacan’dan tepki geldi. Babacan, “Kameralar önünde yapabiliriz diyorsanız yapabiliriz diyin. Yapamazsanız da hiç konuşmayın” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün (16 Mart) TELE1’de Begümhan Aydoğan’ın konuğu oldu. Partisinin göçmenler üzerine politikasına ilişkin açıklama yapan Özdağ, gerekirse Suriyeli göçmenlerin zorla gönderileceğini ifade etti. Özdağ’a yanıt ise DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan geldi. Ali Babacan, Özdağ’ın ifade ettiği gibi bir durumun mümkün olamayacağını belirterek, “Vatandaşlarımız arasında göçmen karşıtlığı büyüyor. Bir parti çıkıp ben geleceğim ilk yapacağım iş Suriyelileri defetmek hepsini evlerine göndermek derse baya oy alabilir. Yapabilir mi? Mümkün değil yapamaz. Uluslararası hukuk izin vermez. Hukuk dışı olur. Kovalım diyenlere söylüyorum; hayal edin Suriyelilerin yaşadığı semte 40 tane otobüs gönderin. 1500 kişiyi evlerinden asker polis zoruyla çıkarın otobüslere doldurun sınır ötesine bırakın ama bunu da kameralar ve gazeteciler önünde yapın. yaoabiliriz diyorsanız yaparız diyin yok olmaz yapamyız diyorsanız hiç boşuna konuşmayın. Bazıları diyor ya çıkıyor var öyle partiler ismi lazım değil. Yok yapamayız diyorsanız boşuna konuşmayın; kimseyi kandırmayın” dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN CEVAP

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Twitter hesabından Ali Babacan’ın sözlerine cevap verdi. Babacan’ın TV’de karşısına çıkmaktan korktuğunu iddia eden Özdağ şunları dile getirdi:

“Ali Babacan, bu iş öyle olmaz. Ancak bilgin bu kadar olduğu için tek yolun bu olduğunu düşünüyorsun. “Gel televizyonda konuşalım anlatayım” diyorum, korkup gelmiyorsun. Gel sana anlatayım hepsinin nasıl gideceğini. Ama korkup gelmezsen babala tv’de anlatmıştım. Oradan izle!”

Ümit Özdağ: 900 binden fazla Suriyeliye vatandaşlık verildi