Babacan’dan cumhurbaşkanı adayı açıklaması

Yayın tarihi: 2 Aralık 2022 Cuma 8:21 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2022 Cuma 8:55 pm

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında partisine cumhurbaşkanı adayı çıkarmak üzere çalışmalara başlanması için talimat verdiğini açıkladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TV100’de yayınlanan Yüzler Kulübü programında Gürkan Hacır’ın konuğu oldu. Babacan, cumhurbaşkanı adayına ilişkin soruyu “Aralık ayı itibariyle parti içindeki istişare sürecini başlatacağız” diye yanıtladı.

Babacan, şu açıklamalarda bulundu:

“Biz parti içinde ilk defa arkadaşlarımıza, “Artık zamanı geliyor bu işin, herkes yavaş yavaş kendi zihninin içinde muhtemel isimleri değerlendirmeye başlasın. Kim olur, kim olmaz diye zihinsel egzersizlere başlasın. Çünkü artık aralık ayından itibaren parti içinde istişare sürecine başlayacağız”

“SEÇİM TAKVİMİ YAYINLANDIKTAN İKİ GÜN SONRA ADAYIMIZI AÇIKLARIZ”

6 genel başkandan hepsi potansiyel cumhurbaşkanı adayıdır diyoruz. Aynı zamanda dışarıdan da isimler olabilir.

Sözünde duran, güvenilir bir isim olması önemli. Demokrasiyi içselleştirmiş olmalı. Güçlendirmiş Parlamenter Sistemi sözde değil öz de desteklemeli.

Seçim takvimi belli olduktan iki gün sonra adayımızı açıklarız.

“İMAMOĞLU VE YAVAŞ’IN ADAYLIĞI CHP’NİN İÇ MESELESİDİR”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin soruyu yanıtlayan Babacan şöyle konuştu:

“İki belediye başkanı konusu bizi ilgilendiren bir konu değil. Mesele Cumhuriyet Halk Partisi’nin meselesidir öncelikle. İki belediye başkanının aday olup olamama meselesi her şeyden önce Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç meselesidir. O partinin adaylarıdır. Bizim bu konuyla ilgili bir şey söylememiz başka bir partinin iç meselesine müdahale olmamızdır, bunu doğru görmem. Kendileri parti içerisinde değerlendirirler”

DEVA Partili Tüysüz: Erdoğan Şanlıurfa’da miting yapamaz valiliğin yasak kararı var