Babacan Taşdemir’in ölümünde ihmal iddiası! Tansiyon hastası değildi dört hastaneye suç duyurusu

Yayın tarihi: 7 Mart 2024 Perşembe 1:47 pm - Güncelleme: 7 Mart 2024 Perşembe 5:48 pm

Özel Haber: Fırat Yeşilçınar

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV bölümü Dr. Öğr. Üyesi Babacan Taşdemir’in ailesi ihmal gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Aile yargılama sürecinde ihtiyaç olması halinde mezarın açılması talebinde de bulunacak.

Antalya’da ders sırasında fenalaşan Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV bölümü Dr. Öğr. Üyesi Babacan Taşdemir’in ölümünde ihmaller zinciri olduğu iddia edildi.

Taşdemir, 21 Şubat’ta ders sırasında fenalaştı. Taşdemir, rahatsızlanmasının ardından özel araç ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 15.50-16.00 saat aralığında götürüldü.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kaydı yapıldı ve tansiyonu ölçüldü. Ailenin iddiasına göre, tansiyonun ’17-7′ olduğu söyledi ve herhangi bir müdahalede bulunulmayarak tahlil yapılmadı.

Tansiyon ölçümünden sonra Taşdemir 2 saat sonra yeniden rahatsızlandı. Bu ölçümde de tansiyon ’12-8′ çıktı.  Ailenin iddiasına göre Taşdemir “burada 4 hasta var” denilerek bekletildi.

Yine ailenin suç duyurusunda yer alan ifadelere göre, acile girişten sonra Taşdemir yaklaşık 2 buçuk saat bekletildi ve kötüleşmeye başladı. Bunun üzerine başka hastane arayışına girildi.

Taşdemir, Antalya Tıp Fakültesi Hastanesine çok yakın bir mesafede olan Antalya Özel Olimpos Hastanesi’ne gitmek üzere saat 18.00-18.30’de hastaneden ayrıldı. Antalya Özel Olimpos Hastanesi acilinden Taşdemir’in saat 18.40’da girişi yapıldı.

Burada da tansiyon ölçümü yapıldı. Büyük tansiyonu 16 olarak ölçülen Taşdemir’e dil altı ve serum verildi. Daha sonra kalp krizi şüphesi nedeniyle de EKG çekildi. EKG’nin sonucunun iyi çıkmasının ardından kan tahlili yapıldı. Çıkan tahlillerde se 0-19 aralığında olması gereken değer 24 olarak çıktı. Bunun üzerine doktor kan tahlili sonucunun damarda tahribat yaptığını gösterdiğinden bahsederek kardiyoloji doktoru ile görüştü. Tekrar kan alındıktan sonra Taşdemir’e 1 saat beklenmesi söylendi.

Akşam 21:00’de kan sonucunun çıkmasının ardından değerlerin daha da yükseldiği görüldü. Taşdemir bunun üzerine ilaçlı tomografiye alındı. Tekerlekli sandalye ile götürülen Taşdemir, kötüleşmeye başladı ve tansiyon 18 olarak ölçüldü. Tek kişilik canlandırma odasına alınan Taşdemir’in tansiyonu yeniden ölçüldü. Burada da büyük tansiyonu bir kolda 18 diğer kolda 25 çıktı. Tansiyon düştükten sonra tomografi çekildi. Bu tomografide aort damarında yırtık var denilerek acilen ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. 112 Acil Servis ameliyat için arandın ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ameliyat için uygun olduğunu söylendi. Bunun üzerine gerekli tedavi ve ameliyatı yapma yeterliliğine sahip olmayan Antalya Özel Olimpos Hastanesi Taşdemir’i ambulans ile saat 22.53 sularında Antalya Araştırma ve Eğitim Hastanesine sevk etti.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Taşdemir saat 23.58’de kırmızı alandan girişi yapılarak içeri alındı. Burada Taşdemir’e müdahale edildi ve yırtığın büyük olduğu söylendi. Yoğun bakımda yer açılması halinde ameliyata alınacağı ve yoğun bakım yatağı olmadığı söylendi.

112 acil servis ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları bu ameliyatı gerçekleştirebilecek ve sonrasında yoğun bakım hizmeti verecek Antalya’daki hastaneleri araştırdı ve 22.02.2024 saat 01.00’de Özel Antalya Hastanesi ile görüşüldü. Bu hastane de ameliyatı yapacak doktorun yıllık izinde olduğunu söyledi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bir doktor ve Taşdemir’e refakat eden arkadaşı kendi telefonundan saat 02.45’de ulaştı ve doktor ile görüştü. Doktor ise 03.00’de bu ameliyatı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bir doktorun yapabileceğini, ancak kendi hastanelerinde de boş yoğun bakım yatağı olmadığını söyledi.

112 acil servisi Antalya Özel OFM Hastanesi’nde yer olduğunu tespit ettiğini ancak bu hastanenin doktoru da bu ameliyatı yapamayacağını söyledi.

Bilinci açık olan Taşdemir bu süreçte cihaza bağlandı ve tansiyonu stabil tutulmaya karar verildi. Saat 03.00-03:30 sularında ise bir doktor 112’nin Özel Anatolia Hospital Alanya Hastanesi’nde yer ve doktor olduğunu söylediğinden bahsederek, hastayı 03.48 ‘de ambulansla 135 km mesafesindeki Alanya’daki hastaneye sevk etti. Taşdemir bu hastaneye saat 05.20’de acilden giriş yaptı. 08.30’da ameliyata alınmış, yaklaşık 8 saat süren ameliyattan Taşdemir saat 16.30’da çıktı. Ameliyattan çıkan doktor ameliyatın iyi gitmediğini, yırtılan yere yapay damar takıldığını, beyne giden damarda da yırtık tespit edildiğini, bu damara da müdahale edildiğini, ancak buradaki damara atılan dikişlerin tutmadığını söyledi. Saat 16.30’da Taşdemir yoğun bakıma alındı. Saat 22.40’da ise Taşdemir’in vefat ettiği söylendi.

Aile bu ihmallerin tamamını savcılığa sundu. Taşdemir’in kardeşi Işıl Taşdemir ağabeyinin bu sürecinde yurtdışında yaşadığını söyledi. tele1.com.tr’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan Taşdemir, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, Antalya Özel Olimpos Hastanesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Özel Anatolia Hospital Alanya Hastanesi ile 112 acil servis görevlileri hakkında ihmal iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Taşdemir, ağabeyinin saatlerce bekletildiğini ve müdahalenin de yetersiz olduğunu ileri sürdü. Çalıştığı üniversitenin hastanesinin bile yeterli özeni, göstermediğini iddia eden kardeş Taşdemir, ölümün ardından otopsi de yapmadıklarını söyledi. Taşdemir, otopsi için ailenin talepte bulunmadığını ama yargılama sürecinde istenmesi halinde mezarın yeniden açılabileceğini söyledi.

Yine Taşdemir, basında çıkan haberlere de tepki gösterdi. Haberlerde kardeşinin tansiyon hastası olduğunu ve 5 hastaneye götürüldüğünün yazıldığını söyledi. Taşdemir ağabeyinin herhangi bir tansiyon rahatsızlığı yaşamadığını söyledi.

Babacan Taşdemir, antalya, akdeniz üniversitesi, ihmal iddiası, fırat yeşilçınar

Elazığ’daki maden göçüğünde ihmal iddiası: İkinci kaçış yolu yapılmamış

 

Kaynak: TELE1