Babaannesi tarafından çatıda kilitli tutulan Nur Tiftik’in şüpheli ölümü hakkında yayın yasağı

Yayın tarihi: 18 Aralık 2022 Pazar 10:03 am - Güncelleme: 18 Aralık 2022 Pazar 10:03 am

Eskişehir’de, 6 yaşındaki Elif Nur Tiftik’in şüpheli ölümünün ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ilgili haberlere yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 6 yaşındaki Elif Nur Tiftik’in şüpheli ölümüne ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Anne ve babası cezaevinde bulunan üç kardeşten 2016 doğumlu kız çocuğunun 14 Aralık 2022 tarihinde şüpheli ölümü üzerine yürütülen soruşturma neticesinde 2 erkek kardeş savcılık talimatıyla Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine teslim edilmiştir. 8 ve 12 yaşındaki erkek kardeşler hakkında acil koruma kararı alınmıştır. Halen kuruluş bakımında bulunan ihmal ve istismar mağduru çocukların, yetersiz beslenme ve uygun olmayan koşullarda yaşamaları nedeniyle oluşan gelişimsel problemlerine yönelik sağlık kontrolleri devam etmektedir. İhmal ve istismar mağduru çocuklar ve kız çocuğunun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hala ve amcanın tutuklanması, firari babaannenin gözaltına alınması ile başlayan hukuki süreç Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir”.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Eskişehir’de, 6 yaşındaki Elif Nur Tiftik’in ölümünün ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘Elif Nur Tiftik’ ile ilgili haberlere yayın yasağı getirildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle denildi:

“Eskişehir Sulh Ceza Hâkimliğinin 17 Aralık 2022 tarihli kararıyla soruşturmanın selameti, mağdur çocukların şöhret ve hakları, toplum sağlığı ahlakı, kamu düzeni ve kamu güvenliği açısından 5187 sayılı kanunun 3/2. maddesindeki koşulların oluşması nedeniyle yayın yasağı kararı verilmiştir.”

Üç torununu çatı katında ölüme terk eden ‘babaanne’ gözaltına alındı!

Eskişehir’de korkunç olay! Babaannesinin çatı katında tuttuğu üç kardeşten biri hayatını kaybetti