İliç faciasında 4 yeni tutuklama!

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2024 Cuma 10:53 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2024 Cuma 10:53 pm

Erzincan’ın İliç ilçesinde siyanürle altın aranan bir madende 13 Şubat’ta meydana gelen toprak kaymasına ilişkin bilirkişi raporunda asli kusurlu olduğu kanaatine varılan 4 kişi tutuklandı.

Erzincan İliç’te Anagold Madencilik’in işlettiği Çöpler Altın Madeni’nde siyanür liçinin biriktirildiği alanda yaşanan toprak kayması faciası nedeniyle 9 işçi toprak altında kaldı. İşçilerden 4’ünün cansız bedenlerine aylar sonra ulaşıldı. 5 işçiyi arama çalışmaları da sürüyor.

İliç faciasında altı yeni tutuklama: Anagold’un Türkiye müdürü de aralarında

4 TUTUKLAMA

Altın madeni ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma devam ediyor. Tamamlanıp soruşturma dosyasına sunulan 262 sayfalık bilirkişi raporunda asli kusurlu oldukları kanaatine varılan, şirketteki iş sağlığı güvenliği müdürü S.Ç, operasyon şefi F.Y, proje koordinatörü Ö.A. ve delme patlatma mühendisi M.K, ifadeleri alınmak üzere bulundukları illerdeki adliyelere çağırıldı.

Savcılık sorgusu sonrası 4 zanlı, sevk edildikleri hakimliklerce tutuklandı.

Soruşturma kapsamında daha önce altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi I.R.G’nin de aralarında bulunduğu 8 zanlı tutuklanmış, 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Tutuklu zanlılar, şirkette mühendis, yönetici ile idareci pozisyonunda çalışanlardan oluşuyor.

Kaynak: TELE1