Baba Mustafa Atalay’dan Millet İttifakı’na Can Atalay çağrısı

Yayın tarihi: 21 Haziran 2023 Çarşamba 12:10 am - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 12:11 am

Cezaevinde tutulan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Babası Mustafa Atalay, Millet İttifakı partilerine Can Atalay’ın tutukluluğuna karşı toplu tepki gösterme çağrısı yaptı.

Mazbatasını almasına ve TBMM Başkanlığı’na aday yapılmasına rağmen dava dosyası Yargıtay’da bekleyen ve cezaevinde tutulan Türkiye İşçi Partisi(TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Babası Mustafa Atalay, TELE1 ekranlarında Gazeteci Gökmen Karadağ ve Hukukçu Salim Şen’n sunduğu Açıkça programına konuk oldu.

Mustafa Atalay, başta Millet İttifakı partileri olmak üzere bütün siyasi partilere ve demokratik kitle örgütlerine Can Atalay’ın özgürlüğü için birlikte mücadele etme çağrısı yaptı.

“KİTLE ÖRGÜTLERİNİN TEPKİ VERMESİ LAZIM”

Kitle örgütlerine tepki verme çağrısı yapan Mustafa Atalay şunları söyledi:

“Can’ın bu milletvekilliğinden dolayı tahliye edilmemesi Türkiye’de bir turnusoldur. Eğer buna siyasi partiler, -Millet İttifakı’nı da söylüyorum- toplu şekilde tepki göstermeseler, yani şunu söylemiyorum: Sosyal medyada yazıldı bilmem nedir. Başka şeyler. Bir araya gelir, bir araya gelmez. Bundan sonra bir Anayasa maddesi olan kanunda maddesi olan seçilmiş bir milletvekilinin hala cezaevinde tutuyorsalar bundan sonra tarla davası da güme gider, kadın cinayetleri güme gidiyor daha fazla gider, tarikatlar alır başını gider. Demokrasi mücadelesini hep birlikte vermemiz gerekiyor. Ben 65-66’dan beri siyasetle uğraşıyorum. Türkiye İşçi Partisi üyesiyim 1961-88 dönemi. Bize şunu söylemişti yöneticilerimiz: Biz 70 öncesi cebimizde Anayasa ile gezerdik hakkımızı, hukukumuzu savunmak için. Şimdi de ben yazılı metinlere sadık kalarak şu anda yürürlükte olan şeyleri onlara uygulatmak için herkese çağrı yapıyorum. Öncelikle de Altılı Masa’da olan ve sessiz kalan -Belli kişileri hariç tutuyorum. Mesela dün Yeneroğlu gitmiş Can’ı ziyarete ama bir tepki vermeleri lazım. Kitle örgütlerinin tepki vermeleri lazım.”

CHP’den Gezi tutuklusu TİP Milletvekili Can Atalay’a ziyaret