Azerbaycan’dan İran’ın casus ağına darbe!

Yayın tarihi: 1 Şubat 2023 Çarşamba 3:26 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2023 Çarşamba 3:26 pm

Azerbaycan’da İran’ın casus ağına yönelik operasyonda 39 kişi gözaltına alındı. Göz altına alınan şahısların mezhep kavgası çıkarmak istedikleri ve İran istihbaratının verdiği görevleri yerine getirip bilgi aktardıkları iddia edildi.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Bakü ve bölgelerde bazı kuruluş ve iş yerlerine yönelik dün başlatılan operasyonda din adı altında bölücü faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle 39 kişi gözaltına alındı.

Söz konusu şahısların sosyal ağlarda İran lehinde propaganda yaptıkları, Azerbaycan’da mezhep kavgası çıkarmak istedikleri, İran istihbaratının verdiği görevleri yerine getirdikleri, bilgi aktardıkları iddia edildi.

İran’da Azerbaycan Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı!

Azerbaycan İçişleri Bakanlığının operasyon yaptığı kuruluşlar arasında İran yanlısı yayınlarıyla bilinen “SalamNews” haber ajansı ile “İnteraz” televizyon kanalı da bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

İran’da bulunan Azerbaycan Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı düzenlenmiş ve saldırıda güvenlik şefinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Saldırganın yakalandığı duyrulmuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın İran elçiliğine yapılan silahlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada “Bugün Tahran’daki büyükelçiliğimize düzenlenen terör saldırısını kınıyorum. Elçiliği ve personeli korumaya çalışırken hayatını kaybeden Orhan Askerov’un ailesi ve yakınlarına derin üzüntüyle başsağlığı diliyorum. Terör saldırısının ivedilikle araştırılmasını ve teröristlerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Diplomatik temsilciliklere karşı terör saldırısı kabul edilemez” demişti.