Aykut Erdoğdu’dan Erdoğan’a: Sen Part-Time Müslüman mısın?

Yayın tarihi: 14 Ocak 2022 Cuma 9:00 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2022 Cumartesi 1:55 am

TELE1 ekranlarında yayınlanan, Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Demokrasi Arenası’na konuk olan CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Demirtaş için söylediği “Edirne’dekinin infazını İmralı’daki yapacak” sözlerine değinerek, “Bir hükümlünün bir tutukluyu infaz edeceğini Cumhurbaşkanı söylüyorsa o ülke bitmiştir” dedi.

Duayen gazeteci Uğur Dündar’ın Demokrasi Arenası’nda bu haftaki konukları, CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, İletişim Uzmanı ve Gazeteci Sedef Kabaş oldu.

Türkiye’deki siyaset dilinin sertleştiğini belirten Engin Özkoç, “Türkiye ekonomide ilk 10’a girecek dediler ama ilk 20’den aşağı düşüyor. Avrupa birliğine gireceğiz dediler giremedik bizimle olan ilişkilerini de kestiler. Komşularla sorunları 0’a getireceği dediler sınır komşularımızla düşmanlık hali söz konusu. Komşumuz olan Arap ülkeleri bize Türkiye’ye ve Erdoğan’a güvenmiyorlar. Dolar 10  lira olacak diyorlardı. dolar başını aldı gidiyor. Vatandaşın da,  gençlerin de kendilerine güvenleri yok. Tek çare ayrıştırmayı ve kavgayı ön plana almak istiyorlar onlar da bunu bahane ederek seçimi maniple etmek istiyor” dedi.

Demirtaş’tan Erdoğan’a ‘İmralı’ yanıtı

“ERDOĞAN SAYESİNDE ORTAK AKIL KALMADI”

Liderlerin televizyondan ilke gündemi hakkında tartıştığını hatırlatan Özkoç, “Önceden liderler televizyona çıkarlardı ve neler yapacaklarını anlatırlardı. Karşısındaki liderde onu eleştirirdi. Şimdi arkadan laf söyleyen bir yapı oluştu. Başta Genel Başkanımız olmak üzere milyonlarca kişiye adı Recep Tayyip Erdoğan’a küfür ettirmeyiz. Biz bugüne kadar durduk yere bir şey söylemedik. Eski Cumhurbaşkanları Türkiye kaostan geçtiği zamanlarda siyasi parti başkanlarını toplar ‘Mesele Türkiye meselesidir’ der ortak karar alırdı. Artık Erdoğan sayesinde ortak karar kalmadı. Bir çaresi kalmadığı için bizi kavgaya çağırıyor. Artık insanlar kendilerini bilgiyle akılla ifade ediyorlar. Biz asla sokakta kavgaya talip değiliz. Biz neler yapacaklarımızı anlatıyoruz. Gençler için neler yapacağımızı anlatıyoruz.  Biz milletimize kulak vererek yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ÖZKOÇ, KENDİSİNE GELEN FEZLEKE SAYISINI AÇIKLADI

Şu anda açıklamalarından dolayı kendisine gelen fezleke sayısının 8’e çıktığını belirten Özkoç, “Tahmin ediyorum açılan tazminat davaları da herhalde 2 milyon lira civarında” dedi.

“ONLAR ENGELLEDİ BELEDİYELERİMİZ ÇALIŞTI”

CHP Belediyelerinin faaliyetlerinin engellendiğini söyleyen Özkoç, ” Ekmek fiyatları artıyor belediyelerimiz halk ekmek kuruyor. Hemen polisler geliyor. Neden? ‘Halka ucuz ekmek satamazsın’ diye. Belediyelerimiz ‘Pandemide insanlara sıcak yemek vereceğiz’ dedi. Hayır yanıtını aldılar. Para toplayacağız dediler parayı bankada dondurdular. Onlar engelledikçe belediyelerimiz yeni bir şey buldu” ifadelerini kullandı.

“İSTANBULLULAR İMAMOĞLUNA SAHİP ÇIKAR”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki soruşturmayı ve kayyum atanması ihtimalini değerlendiren Engin Özkoç, “Eğer böyle bir şey olursa İstanbullular Ekrem İmamoğlu’na sahip çıkar. Bizim Belediye Başkanlarımız birilerinin atamalarıyla bir yerlere gelen başkanlar değil. Milletin seçtiği belediye başkanlarıdır. Yaptıkları her ey şeffaf” dedi.

Belediyeye terör bağlantılı çalışanların alındığı iddiası üzerine konuşan Özkoç, “Demirtaş’ı terörden sorumlu kişinin önüne atan kişi diyor ki “Benim muhatabım TBMM değil Öcalan’dır” bunu açık ve net şekilde söyleyen kişidir PKK’lı. Yerel seçimlerde Öcalan’ın kardeşini devletin televizyonuna çıkartıp da AKP’ye oy isteten kişi kimse o kişinin PKK ile irtibatı vardır. Valilere PKK’ya dokunmayın diye emir verdik diyenin PKK ile irtibatı vardır. Bu kişi Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıdır. Fethullahçı savcının arkasında durup da bu ülkenin PKK ile savaşan Genel Kurmay Başkanı’nı hücreye attıran zihniyete dönüp de kimse sormaz mı ki suçlarken PKK’lı bir sanığı mı buldun diye kimse Erdoğan’a sormayacak mı?” ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN | Enes Kara’nın annesi sessizliğini bozdu

Enes Kara’nın annesi sessizliğini bozdu

 

“HAKIN SAĞ DUYUSU ERDOĞAN’DAN FAZLA”

Türkiye’de halkların kutuplaştığını söyleyen gazeteci Sedef Kabaş, “Bu millet Erdoğan’a çok şans verdi. Çok iyi makamlara getirdi. Kendisi hal ve tavırlarıyla üslubuyla bu millete karşılığını verdi mi diye baktığımızda ortaya ‘Yeni Türkiye’de kutuplaşmış bir tablo çıkıyor” dedi.

Erdoğan’ın muhalefet partisi üyelerine yönelik sözlerine de değinen Kabaş, ” ‘Anırsalar da anırmasalar da’ diyen, ‘Cumhur ittifakı olarak hepinizi önümüze katarız’ diyen, ülkeyi kucaklayacağız diyenle aynı kişi mi? Aynaya baktığı zaman kendisiyle gurur duyuyor mu Erdoğan? Halkın sağ duyusu Saray’da oturanlardan daha fazla” diye konuştu.

Erdoğan’ın söylemlerini Bakanların da taklit ettiğini belirten Kabaş, “Sarayın dili bakanlarına da sirayet ediyor. Kılıçdaroğlu bir canlı yayına çıktı Ulaştırma Bakanı yayına bağlandı. Hiçbir argüman üretmeden trollerin ortaya koyduğu yalan haberlerden medet umarcasına bir zavallılık sergilemek ne demek. Ya da Soylu’nun soyadına ihanet edercesine takındığı üslup.. Yarın öbür gün orada olmayacaklar. İnsan utanmaz mı?” ifadelerini kullandı.

Seçim kurulundaki değişikliklere değinen Sedef Kabaş, “İl ve ilçe seçim kurumlarının başkanı bulunduğu yerin en kıdemli hakimi olmayacakmış da bunu Yüksek Seçim Kurulu seçecekmiş. Neden?” diye sordu.

 

“SEÇİMİ ERDOĞAN ÖLÜM KALIM MESELESİ HALİNE GETİRDİ”

Seçimin Erdoğan tarafından ölüm kalım meselesine getirildiğini belirten CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu,  “Kendisi ne yaptığını bildiği için, topluma karşı ne suçlar işlediğini bildiği, kendi cezasını kafasında kesip kendi cezasından korktuğu için bize saldırıyor. O korkuyu sadece faili anlayabilir. Erdoğan 70 sente muhtaç şu an kendi korkusuyla bize olmadık hakaretlerde bulunuyor. Ben isterim ki Cumhurbaşkanı bana havlamayın derse karşılığını bulur. Benim gözümde artık Cumhurbaşkanı değildir. Saldırgan bir partinin genel başkanıdır. Senin tarihin ne, sen kimsin ki bize kafa tutuyorsun” dedi.

 

Erdoğan’ın sokak tehditlerine  değinen Erdoğdu, “Biz sokağa çıkacağımızı söylemiyoruz. Erdoğan kim ki benim sokağa çıkma hakkımı engelleyesin. Sokak benim anayasal hakkımdır. Şiddet içermeyen her şekilde sokağa çıkarım. Sen kimsin? Sokağa çıkarsam Cumhur İttifakıyla birlikte beni kovalayacakmış. Seni tutan bir Anayasa var sen o anayasaya uymak zorundasın. Gayet basit bir şey söylüyoruz. Seçim olacak ve sen kaybedeceksin. Ve büyük ihtimalle biz kazanacağız. Kazandıktan sonrada senin yaptığın hukuksuzlukları yapmayacağız. Hukuk içerisinde senin de hakkını da koruyarak sana ve avanene bağımsız mahkemelerin hesap sormasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi?

“MİLLETİN GÜCÜ KALMADI”

 

Türkiye’deki hayat pahalılığına değinen Erdoğdu, “İnsanların elektriğine bir gecede yüzde 27 zam getiriyor. Kazakistan yıkıldı doğalgaz zammı yüzünden Bulgaristan’da yüzde 17 zam yapıldığında sarayın etrafını sardı insanlar bu millet dişini sıkıyor bu milletin dişini sıkacak gücü kalmadı artık” diye konuştu.

 

“HAYIRDIR APOCU MU OLDUNUZ”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Demirtaş için söylediği “Edirne’dekinin infazını İmralı’daki yapacak” sözlerine değinen Erdoğdu, “Bir hükümlünün bir tutukluyu infaz edeceğini Cumhurbaşkanı söylüyorsa o ülke bitmiştir. Ülkenin tam bağımsızlığına karşı işlenmiş bir suçtur bu. Hayırdır beyefendi Apocu mu oldunuz?” ifadelerini kullandı.

 

Enes Kara‘nın canına kıymasına hakkında konuşan Erdoğdu, “Bu ülkenin gençlerini yurtlarda 6 liralık kahvaltıya mahkum edersen kimse bu çocuklara ne oluyor diyemez. Kimse Elâzığ’daki çocuğun intiharını konuşma muhafazakarları kırıyorsun diyemez bana. O çocuğu intihara götüren karanlığı sorgulamak Müslümanların görevidir. Bu yurtlar emperyalist İslam’ın bizi köleleştirme planıdır” dedi.

Enes Kara eylemine polis müdahalesi: Gözaltına alınan ve yaralananlar var

Cemaatler konusunda isi vermeden Erdoğan’a yüklenen Erdoğdu, Bunlar arada bir halkın arasına inecekler sonra göğe geri çıkacaklar. Sen Part Time Müslüman mısın? Bunu kimse yemez. Benim gözümde o çocuk Ali İsmail Korkmazdır. Babası sahip çıkmaya bilir. Ama ben bir milletvekiliyim. O çocuğun sorumluluğu biraz da benim üzerimde” diye konuştu

“18 AY DAHA BAKANSIN, 19’UNCU AYDA SANIK OLABİLİRSİN”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) başlatılan ‘terör teftişi’ ile ilgili konuşan Erdoğdu,  “İBB, Türk anayasasının bir parçasıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin resmi bir organıdır. Onun başkanı da kişisel değildir, İBB Başkanı da o organın bir parçasıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletini, hükümetini ve anayasal kurumlarını iskata yönelik herhangi bir davranış, hukuksuz cebir ile yapılan hiçbir hakkı olmayan bir davranış, TCK 312’ye girer mi diye hukukçular düşünsün. Bu sadece görevi suistimal suçu falan değildir ey Süleyman Soylu. Daha şurada kalmış, 18 ay daha bakansın. 19. ayda sanık olabilirsin, hukuka uygun davran, birincisi bunu bilsin. “Biz seçimleri minimum 10 puanla kazanacağız” diyen Erdoğdu, “Bugün İçişleri Bakanı 18 ay sonra sanık olmaması için aklını başına alsın…Bu bir görevi suistimal, memuru görevinden alıkoyma suçu falan değil. Şu an itibarıyla Ekrem İmamoğlu’nun elinden dosyalarını almak ve bunların hepsi basit şuçlar değildir. Her biri maddi ve manevi unsurları gerçekleşmiş suçlardır. Onun için korkun zalimler, o günler geliyor” ifadelerini kullandı

SEÇİMLERDE SANDIKLARIN NASIL KORUNACAĞINI ANLATTI

CHP’nin seçim çalışmalarına da değinen Erdoğdu, “Kütükler açıklanacak. Bu kütükler doğru mu diye hep beraber bakacağız. Seçim günü sandığın başında oturacak, bir kişi tuvalete gidiyorsa 5 kişinin gözü sandıkta olacak” diye konuştu.

Erzurum’daki bir köyde gözlemlerini aktaran Erdoğdu, “150 seçmen var, 150 kişi oy kullanmış. 149 AKP bir tane CHP… O köyde şehir dışında çalışan var, torununa bakmaya giden var… Yüzde 20’si oy. 35-40 oyun olması mümkün değil, 150 oyun tamamı kullanılmış. En büyük risk odur. Asıl sandığa bakmamız gereken İstanbul’un Beşiktaş’ı değil. Trabzon’un, Erzurum’un, Erzincan’ın, Urfa’nın ilçeleri. Şimdiden ona örgütlenmeye çalışıyoruz. Bu da sadece CHP’nin değil bütün ittifakın görevidir” şeklinde konuştu.