‘Yeni parti’ sinyali veren Ayhan Bilgen’den bir açıklama daha

Yayın tarihi: 27 Ocak 2021 Çarşamba 2:50 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2021 Çarşamba 2:58 pm

2 Ekim 2020’den bu yana tutuklu bulunan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, yeni bir oluşumda yer alıp almayacağı yönündeki soruya, “Ben halka, değerlerine ve ülkeye zarar verecek hiçbir tavrın içinde olmam. Herkesi sabra davet ediyorum. Bana güvenenleri hayal kırıklığına uğratmayacağım. Ama her doğum sancılı olur” yanıtını verdi.

Sputnik’e konuşan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, siyasette “bir tıkanma” olduğunu savunarak geçmişte buna yönelik çeşitli görüşmeler yaptığını doğruladı. Bilgen, “İnsan ve Özgürlük Partisi dahil birçok çevreyle siyasetteki tıkanmayı aşmanın arayışı üzerine görüşmeler yapmıştım. Bunlar bireysel kariyer kaygısıyla değil, toplumsal çözüm çabalarıdır” dedi.

Daha önce kamuoyuna yaptığı açıklamada, “HDP tersine Türkiyelileşme yaşıyor” görüşünü savunan Bilgen, bu eleştirilerinin nedenini “HDP’ye yönelik eleştirilerin büyük kısmı, beklentilerin yüksekliğinden kaynaklıdır” olarak açıkladı.

“HERKESİ SABRA DAVET EDİYORUM, HER DOĞUM SANCILI OLUR”

HDP’ye katılmadan önce muhafazakâr insan hakları örgütü Mazlum-Der Genel Başkanlığı yapan Bilgen’in eleştirel çıkışları sonrası en çok merak edilense yeni bir partinin kuruluşunda yer alıp almayacağı sorusuna şu yanıtı verdi: “Ben halka, değerlerine ve ülkeye zarar verecek hiçbir tavrın içinde olmam. Herkesi sabra davet ediyorum. Bana güvenenleri hayal kırıklığına uğratmayacağım. Ama her doğum sancılı olur.”

NE OLMUŞTU?

​Bilgen geçen yıl Ekim ayında tutuklandıktan sonra belediye başkanlığından istifa etmiş ve partisi Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Bilgen’in 18 Ocak’ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da yeni parti kuruluşu sinyali olarak değerlendirilmişti.

HDP’den Ayhan Bilgen’e ‘yeni parti’ yanıtı