Aydın’da hareketli gece! 106 öğrenci ile 27 sporcu hastaneye kaldırıldı

Yayın tarihi: 2 Kasım 2022 Çarşamba 9:32 am - Güncelleme: 2 Kasım 2022 Çarşamba 9:32 am

Aydın’ın Efeler, Çine ve Köşk ilçelerinde 106 öğrenci, Nazilli ilçesinde ise 27 sporcu zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Aydın’ın Efeler, Çine ve Köşk ilçelerinde taşımalı eğitim gören 106 öğrenci mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Çine Devlet Hastanesi ile Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırılan öğrencilerin 97’si taburcu edildi. Tedavisi süren öğrencilerin de hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Efeler’de hazırlanan öğle yemeği menüsünde köfte ve makarna olduğu, öğrencilerin yedikleri gıdadan zehirlendiklerinin tahmin edildiği öğrenildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yemeklerden numune alındığı belirtildi.

Öte yandan, olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce inceleme başlatıldığı belirtildi.

NAZİLLİ’DE 27 SPORCU HASTANEYE KALDIRILDI

Aydın’ın Nazilli ilçesinde de 27 sporcu gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı. Nazilli Belediyespor’un altyapısında futbol oynayan 27 sporcu, mide bulantısı şikayetiyle Nazilli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Hastane önünde gazetecilere açıklama yapan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, tedavisi devam eden futbolcuların hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti. Özcan, aynı yemekten yiyen ancak herhangi bir şikayeti olmayan 18 sporcunun da tedbir amaçlı hastaneye getirildiğini kaydetti.

Kentte farklı ilçelerde de benzer vakaların yaşandığını anımsatan Özcan, şunları kaydetti:

“Diğer 18 arkadaşımız tedbir amaçlı hastanede tutuluyor. Bekleme sürelerinden sonra tesise gidecekler. Gerekli tahliller ve incelemeler yapılıyor. Nereden kaynaklandığı tespit edilecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.”

Erzincan’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle 20 öğrenci hastaneye kaldırıldı