Ayasofya’ya bir kez daha kılıçla çıkan Ali Erbaş hutbesini İngilizce de okudu

Yayın tarihi: 30 Aralık 2022 Cuma 4:57 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2022 Cuma 5:01 pm

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yılın son cuma hutbesini Ayasofya’da okudu. Ali Erbaş, bir kez daha elinde kılıçla çıktığı Ayasofya’da hutbesinin bir bölümünü de ingilizce okudu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya’da bir kez daha kılıçla hutbe okudu. “Hayatın tekrarı yok” başlıklı hutbe de Erbaş, “Ömrümüzden bir yılı daha geride bırakıyoruz. Vakit, hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekme, yaptıklarımız mizana yani tartıya girmeden amellerimizi gözden geçirme vaktidir” ifadesini kullandı.

Ayasofya minberinden tüm insanlığa seslenmek istediğini söyleyen Erbaş, “Bütün dünya olarak miladi bir yılı daha geride bırakıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun meydana gelen bir olay herkesi etkiliyor. Kötülükler çok hızlı yayılıyor. Geliniz hepimiz iyilik yolunda çalışalım ve iyi insanlar olalım. Yüce Allah, bütün peygamberleri yeryüzünde kötülük olmasın, iyilik olsun diye göndermiştir. Bizler de tüm insanlar olarak yeryüzünde iyilik egemen olsun diye çalışalım” diye konuştu.

KILIÇLA HUTBE NE DEMEK?

Erbaş, hutbesinin bir bölümünü İngilizce de okudu. Erbaş, hutbenin ardından cuma namazını kıldırdı. Kılıçla hutbe, şehrin kılıçla alındığı simgesini taşıyor.

Ali Erbaş’tan yine kılıçlı hutbe