Ay’a inişi geçti! Super Bowl’un tarihi rekorunda Taylor Swift etkisi

Yayın tarihi: 13 Şubat 2024 Salı 10:46 am - Güncelleme: 13 Şubat 2024 Salı 10:46 am

Yılın en büyük spor organizasyonlarından biri olan NFL finali Super Bowl, 1969 yılında Apollo 11’in Ay’ın yüzeyine inişinden bu yana en çok reyting alan televizyon yayını olarak tarihe geçti

ABD’nin en büyük spor organizasyonlarından Amerikan Futbolu Ligi’nin (NFL) şampiyonluk mücadelesi Super Bowl, her yıl izlenme rekorları kırıyor. Bu yılki Super Bowl tarihi rekor kırdı. 11 Şubat’ta Las Vegas’ta düzenlenen Super Bowl etkinliğini 123,4 milyon kişi izledi.

TARİHE GEÇTİ

NTV’nin haberine göre, Kansas City Chiefs ile San Francisco 49ers karşılaşmasına sahne olan ve Usher’ın inanılmaz bir gösteri sergilediği Super Bowl, tüm zamanların en çok izlenen Super Bowl etkinliği olmakla kalmadı. 1969 yılında Apollo 11’in Ay’ın yüzeyine inişinden bu yana en çok reyting alan televizyon yayını olarak tarihe geçti. Neil Amstrong ve Edwin Aldrin 1969 yılında Ay’a ayak basan ilk insanlar olmuştu. CNN’in haberine göre, Ay’a iniş anının 125-150 milyon kişi tarafından izlendiği tahmin ediliyor.

NEDEN BU KADAR ÇOK İZLENDİ?

Super Bowl’un bu sene bu kadar büyük bir izleyici çekmesinin nedenleri olarak ise Chiefs’in maçın bitmesine dakikalar kala skor elde etmesi ve Taylor Swift’in sevgilisi Travis Kelce için dünya turnesinden çıkıp gelmesi gösterildi. Maç boyunca Taylor Swift’in tepkileri yakından takip edildi ve Chiefs’in maçı kazanmasının ardından Swift’in sevgilisi Kelce’yi tüm kameralar önünde öpmesi büyük yankı uyandırdı.

Reklamın 30 saniyesi 7 milyon dolar olan Süper Bowl nefes kesti

Kaynak: TELE1